Bayburt'ta sağlık çalışanları lösemiye dikkat çektiler 

Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle Bayburt Devlet Hastanesi'nde stant açıldı.

Bayburt'ta sağlık çalışanları lösemiye dikkat çektiler 

Bayburt Postası - Sağlık çalışanlarınca hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtılarak, bilgilendirme faaliyetinde bulunuldu. Lösemiye dikkat çekmek isteyen sağlık çalışanları, turuncu renkte kıyafetler giyip, yakalarına turuncu kurdeleler takarak, turuncu balonlarla farkındalık oluşturdular.

Löseminin olası belirtilerden bahseden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Rabia Bali tarafından hastane çalışanlarına lösemi farkındalık eğitimi verildi. Verilen eğitimde Bali, lösemi ve kemik iliği bağışı konularını ele alarak, löseminin ne olduğu, belirtileri, tedavi süreci, lösemiden korunma yolları, kemik iliği nakli, kemik iliği bağışı hakkında detaylı bilgiler verdi. Çalışanların sorularını yanıtlayan Bali, lösemi hastası çocukların moral ve motivasyonlarının yüksek tutularak, hastalıkla savaşmanın daha etkili olacağına vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.