Bayburt'ta Kemoterapi Ünitesi faaliyete girdi

Bayburt Devlet Hastanesi'nde Kemoterapi Ünitesi faaliyete geçti. Bugün ilk hastasını kabul eden ünitenin açılışı da yapıldı.

Bayburt'ta Kemoterapi Ünitesi faaliyete girdi

Bayburt Postası - Açılışa 2023 Şehir Buluşmaları kapsamında Bayburt'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur da katıldı. Kemoterapi ilacını alan hastaya geçmiş olsun dileğinde bulunan Uygur, hizmetin önemli olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş'e teşekkür etti.

Milletvekili Orhan Ateş ise, Bayburt Devlet Hastanesi'nin hizmet noktasında eksiklerinin bir bir giderildiğini aktararak, hastanede yeni üniteler açılacağını belirtti. Milletvekili Ateş, birçok hastalığın çaresinin çevre illere gerek duyulmadan çözülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini de ifade ederek, "Artık hastalarımız çevre illere gerek duymadan burada kemoterapi tedavisi alacaklar. Kemoterapi ilaçları ağır ilaçlar, buna bir de yol eklenince hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın çilesi daha da büyüyordu. Bundan böyle tüm hastalarımız kemoterapi ilaçlarını Bayburt'ta alabilecekler" dedi. 

Bayburt İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Hancı da ünitenin hemşirelerinin özel bir eğitimden geçtiğini, bu anlamda 21 gün süren eğitimini İmzir Tepecik Hastanesi'nde alan hemşire ile üniteyi faaliyete soktuklarını ve ilaçların dahiliye doktorları gözetiminde hastalara verildiğini aktardı. 

İlaç alan hasta ise, ilacı alma süresinin toplamda 4 saati bulduğunu, bu süreye yol da eklenince, sürecin kendileri için çok yorucu olduğunu söyleyerek, "Artık evimizden çıkıp kendi hastanemizde bu hizmeti alıyoruz. Bu servisin ilk hastası da ben oldum. İnşallah şifa olur tüm hastalara. Bu çok büyük bir nimet, çok mutluyum" diyerek, Erzurum'daki tedavi sürecinde de desteğini gördüğü Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş'e, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. 

Açılışa, Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş ve Bayburt İl Sağlık İl Müdürü Dr. İlker Hancı, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Canpolat, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, hastane çalışanları ve basın mensupları katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 9 ay önce

Tıpfakültesoni istiyoruz askeriye kişlasınibarazisi müsayit

Avatar
tebrik 9 ay önce

sayin Vekilim once, bu hizmeti sehrimize kazandirtiginiz icin sizi tebrik ediyorum, fakat sehrimizde sik gorulen kanser vakalarinin nedenlerinin arastiralarak ' bu konuda koruyucu hekimlik yapilmasina onculuk yapmanizi bekliyorum,saygilarimizla

Avatar
Nivli 9 ay önce

Sayın milletvekilimiz öncelikle Akparti deki kanser gibi olan yönetimi değişin başta ik başkanı olmak üzere yoksa yerel seçimde bitecek parti zaten genel seçimde de il başkanı yanınızda olup seçim çalışması yapmadı b

Avatar
Bayburtlu 9 ay önce

Burdan şöyle bir sonuç çıkıyor; seçim dönemi Dr. K.Kadri.Karaoğlu özellikle sağlık alanında tespit ettiği eksiklikler ve bunlarla ilgili yapacağı işlerle ilgili videolar yayınlamasaydı bu kemoterapi ünitesinin açmak akıllara gelirmiydi? Sırada mr cihazının yeni hastaneye taşınması veya yeni mr cihazının alınması, anjiyo merkezi ve eski hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak faaliyete geçirilmesi. Hadi bakalım zor değil inşAllah gerçekleşir

Avatar
Şafak Güngör 9 ay önce

H.Ali yok. Olmadı şimdii...