Bayburt'ta böbreğinde tümör olan hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu

Bayburt Devlet Hastanesi'ne ağrı, kanama ve sızı şikayetiyle gelen hastanın, böbreğinde tespit edilen tümor başarılı bir operasyonla alındı. 

Bayburt'ta böbreğinde tümör olan hasta, başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu

Üroloji bölümüne sevk edilen 57 yaşındaki Zeki Saka'nın böbreğinde tespit edilen tümör, Genel Cerrah Uzmanı Olcay Çınar ve Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Bulut Dural tarafından başarılı bir operasyonla alındı. Sol böbreğini üç kat daha büyüten tümörün 30 santimetre ebatında olduğunu söyleyen Uzman Dr. Olcay Çınar,  "Hastamızdan aldığımız ultrason sonuçlarında 30 santimlik böbrek tümörü tespit ettik.  Hastamızın böbreğinde bulunan tümörün idrar yolundan, idrar kanalından yayıldığını tespit ettikten sonra Genel Cerrahi doktorumuz Olcay beyle beraber ameliyat kararı aldık. 3-4 gün gibi kısa sürede yaptığımız hazırlığın ardından hastamızı ameliyata aldık. Hastamızın böbreği büyüdüğü, tıkandığı için ve aynı zamanda yayılan tümörü tamamen alabilmek adına açık ameliyat yapmayı uygun gördük. Yaklaşık 30-35 santim civarındaki tümörü almak için açık bir şekilde yaptığımız ameliyatta böbreği tamamen aldık" dedi. 

Uzun, zorlu bir ameliyat gerçekleştirdiklerini kaydeden Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr Olcay Çınar ise, büyük ve başarılı geçen operasyonun ardından hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Hastamızın kalın bağırsağının sol tarafına tümör yayılmış durumdaydı. Haliyle kalın bağırsağını besleyen damarlara da tümör yayılmıştı. O yüzden kalın bağırsağının sol kısmını da böbrekle beraber çıkarmak zorunda kaldık. Daha sonrasında bağırsakları uç uça ekledik, şimdi kapalı bir şekilde karnın içerisinde iyileşmesini bekleyeceğiz. Uzun ve zorlu bir ameliyat oldu, ana damarların üzerinde stresli bir ameliyat geçirdik ama gayet başarılı güzel bir operasyon oldu. Hastamız şu an serviste takip altında, her şey yolunda gitmekte. İnşallah hastamızı sağlığına kavuşturup, yakın zamanda evine göndereceğiz" şeklinde konuştu. 

"Doktorlardan Allah razı olsun, sağlığım için seferber oldular" 

Hayati önem taşıyan rahatsızlığı karşısında hastanenenin tüm imkanlarından faydalandığını ve doktorların sağlığına kavuşması için seferber olduklarını söyleyen Saka, "Doktorlarımdan çok memnunum, Allah hepsinden razı olsun. Bütün imkanları seferber ettiler, sağlığım için çabaladılar" dedi.

Böbreğinde tümör olduğunu hastanede yapılan tetkikler sonucunda öğrendiğini ifade eden Saka, sol tarafındaki ağrının artmasıyla birlikte sızı, yanma ve kanama şikayetleri üzerine hastanenin yolunu tuttuğunu belirterek, "İlk önce hastaneye bakılmaya geldim. Kitle, tümör olduğunu bilmiyordum. Kan ve sızı vardı o şikayetle geldim bakıldım, böbreğinde tümör var dediler, onu aldırdım. Şu an çok iyiyim, doktorlarımızın sayesinde çok iyiyim. Bütün ilgilenenlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 1 yıl önce

Olcay hocam beni de ameliyat yapmıştı. Çok zor bir ameliyattı. Başarılı bir operasyon yaptı. Rabbim ocağına bağışlasın. Çok iyi bir doktor.