Yılmaz Kırıcı: "Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur"

İyi Parti Bayburt İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, milletin derin bir yoksulluk çukuruna itildiğini belirtti. 

Yılmaz Kırıcı: "Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur"

Bayburt Postası - "AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır" diyen Kırıcı, seçimin arifesinde 19.58 TL olan doların 26.12 TL’ye yükseldiğini, benzinin litre fiyatının ise 21.14'den 35.90 TL'ye yükseldiğini dile getirdi. 

Kırıcı'nın açıklmasında şu ifadeler yer aldı: 

"AKP iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız.

Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil.  

Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir. 

Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. 

Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. 

Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası dayanmamaktadır. 

AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır.  

Bugün Türkiye’de adı konmamış bir IMF programı uygulanmaktadır. Yıllarca geçmiş iktidarları aynı konuda eleştiren AKP iktidarının, bugün IMF reçetelerini savunduğu, uyguladığı ve en adaletsiz vergi olan enflasyon vergisiyle milletin cebinde bir şey kalmayıncaya kadar bu düzeni sürdüreceği anlaşılmaktadır.

Memura ve emekliye yapılan cüzi zammın birkaç hafta içinde eriyip gitmesi bir yana, son olarak uygulanan akaryakıttaki ÖTV oranlarına yapılan zamla birlikte milletimiz derin bir yoksulluk çukuruna gömülmek istenmektedir.

İki ay önce, seçimin arifesinde 19.58 TL olan ABD Doları bugün 26.12 TL’ye gelmiştir.  

Yine iki ay önce, seçimlerin arifesinde benzinin litre fiyatı 21.14 TL’yken bugün litre fiyatı 35.90 TL olmuş ve iki ay içindeki artış oranı yüzde 70’i bulmuştur.   

Bu yağma düzeninin dünyada başka bir örneği yoktur. 

Deli Dumrul iktidarı, vatandaşın gırtlağına çökmüş, garibanın kanını emmeye devam etmektedir.

Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran fakat bir yandan da servet sahiplerinin servetlerini katlamasını sağlayan bu vurguncu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir. 

Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bütün kadrolarımızla birlikte milletimizin sesi olacağız." 

Anahtar Kelimeler:
Yılmaz Kırıcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Korkmaz 10 ay önce

Ozan efendi seçimden önce o kadar bağırdık sana sesimizi duyuramadık. Ayılara nasıl duyuralım. Önce sen. Ha bir de bizi eleştireceğinize bu vicdansızlığı yapanları eleştir adam gibi adam diyelim.

Avatar
Korkmaz 10 ay önce

Ozan kardeş belliki bu cümleleri yazarken oldukça efor sarfetmişsin. Beni etmekte muradın olmadı başaramadın. En yukarda yaptığın yorumda ayıların sesten kaçacağını yazmışsın. Ben de sesimizi senin gibi adem oğlu duymadı ayı nereden duysun dedim. Algılarını biraz aç hakaret etme ben etmedim çünkü

Avatar
Ozan 10 ay önce

Vekiller mtv koyulanda kaçmış toplantıdan başkan kalkmış eleştiriyor. Yahu koyulanda ses çıkaraydınızda bari ayılar sese kaçardı kapıda kırılmazdı.

Avatar
Ahmet emi 10 ay önce

Hep Stokcuların suçu hökümet neyetsin

Avatar
Ozan 10 ay önce

Korkmaz kardeş bana neden kızıyorsun ki. Ben özgür bir vatandaş. Hiç bir partiyle bağım yok. Doğruya doru der, eleştirilmesi gerekeni de eleştiririm. İyi kötüyü ayırt edecek haldeyim. Kimseyede hakaret etmem. Ayı kelimesinide sana iade ederim. Lütfen saygılı olun. Eğer karşındakini ayı görüyorsan sen de bir ayı ile muhatapsın. İnsana saygı her şeyden önce gelir. Eğer saygın da yoksa bu sitelerde dolaşma ve git ininde otur. Oralarda eğleş. Özür dilemeyide öğren.

Avatar
Ozan 10 ay önce

Korkmaz kardeş mtv nin ekleri mecliste kondu ve muhalefet vekilleri orada yoktu. Orada neden seçilen muhalif vekiller kaçmış konuşmamış. Konuşsalardı muhalefet etselerdi de sesler çıkaydı da dağ taş muhalefetin bu mtv karşı olduklarını anlasaydık. Ses çıkan yerde şamata olur ve ayılar bile sesten kaçardı. Lütfen konuyu başka yere yönlendirmeyin

Misafir Avatar
Eymen 10 ay önce @Ozan

Muhalefet orada olsa ne olur olmasa ne olur. Tek adam rejiminde meclisin bir hukmumu kaldi. Yok efendim muhalefet orada yokmus, Sanki muhalefet orada olsa, zamlari yapmayacaklardi. Muhalefeti cok dinliyorlar. Muhalefetin sadece gecen yil 662 tane onerge vermis bir tanesini bile dikkate almamislar. SEN NEREDE YASIYORSUN MERAK ETTIM?

Beğenmedim! (0)