Prof. Dr. Abdulkadir Develi, Bayburt’a dair düşüncelerini paylaştı

AK Parti Bayburt Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Abdulkadir Develi, AK Parti’de gerçekleşen temayül yoklamasının ardından açıklamada bulundu. 

Prof. Dr. Abdulkadir Develi, Bayburt’a dair düşüncelerini paylaştı

Bayburt Postası - Milletvekili aday adaylık sürecinin devam ettiğini bildiren Prof. Dr. Develi, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerden bahsetti.

Bayburt’u sanayisi, tarımı, turizmi ile güçlü bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Abdulkadir Develi, özellikle gençlerin Bayburt’ta kalmalarını sağlayacak başarı hikâyelerine imza atacaklarını söyledi.

Tekstil Kent 

Bayburt’un en önemli ihtiyacı olarak gördüğü istihdam konusuna özellikle eğileceğini ve buna dair planlarının olduğunu söyleyen Develi, “Bayburt Organize Sanayi bölgesinin altyapı sorunlarını tamamen çözerek, uygun bir yatırım iklimi oluşturacağız. İstihdam anlamında yoğun bir sektör olan tekstil sektörünün gelişmesi için boş olan parselleri Tekstil Kent olarak düzenleyeceğiz” dedi. 

Esnafa yönelik devlet destekleri artacak

Devletin desteklerinden esnafın ve çiftçilerin yararlanması için proje ekipleri oluşturacaklarını ve bu anlamda Bayburt Üniversitesi’nin kente sağlayacağı katma değeri artıracak adımlar atılacağını ifade eden Abdulkadir Develi, “Şehrimizin ana dinamiği olan esnafımızın devlet desteklerinden maksimum düzeyde yararlanması için gereken tüm adımlar atılacaktır. Çiftçimizin ve üreticimizin sürdürülebilir gelir etmesi için özellikle tarıma dayalı sanayinin gelişmesini sağlayacağız” diye konuştu. 

Şehir kendi kendine yetmeli

Bayburt’un yılın tamamında kendisini çevirecek adımlar atacaklarını ifade eden Prof. Dr. Develi, “Bayburt yazın gurbetçi burada iken gayet iyi ama kışın kendi kendine yetemiyor. Bunu çok iyi biliyoruz. Ben de halen bu şehirde fırın işleten bir ailenin çocuğuyum. Bayburt’u yılın 12 ayında besleyecek adımlara ihtiyacımız var, gençleri burada tutacak projelere. Bu şehrin insanını doyuracak, bu şehrin çocuklarına iş kapısı olacak işletmeler kuracağız. Türkiye’de bunun çok güzel örnekleri var. Biz Bayburt olarak da bunları başaracağız” şeklinde konuştu. 

Ödüllü müzelerle kadim mirasın entegresi

Prof. Develi, turizme yönelik düşüncelerinden de bahsettiği konuşmasında, “Turizme yönelik çok önemli projelerimiz var. Son yıllarda ödüllü müzelerimiz ile gündemdeyiz. Avrupa’da ödül alan iki müzemiz var. Müzelerimizi Bayburt’un kadim mirası tarihi, turistik yerleri ile entegre bir şekle kavuşturacak projelerimiz var. Bayburt’u turizmle daha ön plana çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Kent kimliğine uygun bir kentsel dönüşüm 

Prof. Dr. Develi, kentsel dönüşüme özel bir mesai harcayacağını ve bu kentsel dönüşümün Bayburt halkının tüm haklarının korunacağı  ve kentin tarihi kimliğine uygun bir şekilde hayata geçmesi için adımlar atacağını dile getirdi. Prof. Dr. Develi, halen ayakta kalan ve koruma altında bulunan taş evlerin restore edilmesi yönünde de projeler geliştireceklerini kaydetti. 

Prof. Dr. Abdulkadir Develi, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:

Bayburt, milli ve manevi iklimiyle Türkiye’de markalaşmış bir şehir. Şükür ki buralıyım. Bu topraklarda, doğdum, büyüdüm. Şimdi de sizlerin karşısına bu güzel şehre olan borcumu ödemek ve hizmet etmek amacıyla çıkmış bulunuyorum. Tüm Bayburt sevdalılarını Bayburt'un gelişmesi için elini taşın altına koymaya davet ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 1 yıl önce

Sayın DEVELİ Bayburt 2004 yılından beri her gelen belediye başkanı milletvekili kentsel dönüşümden bahsediyor ama bir arpa boyu yol alınamıyor. Çünkü adı kentsel olan dönüşüm maalesef rantsal dönüşüme evriliyor. Bayburt 1989 yılında İl oldu ve yaklaşık 34 yıldır bir türlü önlenemeyen göç var ve bu gidişle Bayburt Vali tarafından yönetilen köy olarak dünya tarihine geçecek. Tüm adaylara sesleniyorum GÖÇÜ ÖNLEYECEK NE GİBİ PROJELERİNİZ VAR PROJELERİNİZLE ÇIKIN HALKIN ÖNÜNE halkımızdan ricam projesi olmayan hariçten gazel okuyanlara lütfen itibar etmeyelim.

Avatar
Yusuf 1 yıl önce

Desteklerimiz ve dualarımız sizinle Rabbim yar yardımcınız olsun inşAllah Prof.Dr. Abdulkadir Develi

Misafir Avatar
bünyamin 1 yıl önce @Yusuf

10 yıldır kop dağı tüneli açılmadı,sn binali yıldırım beye duyrulur.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Taşralı 1 yıl önce

Profesör unvanı taşıyorsunuz. şansınız çok az, keşke Öğretmen kökenli olsaydınız şansınız daha çok olurdu ...!

Misafir Avatar
mikail 1 yıl önce @Taşralı

Taşralısın öğretmen beğenmiyorsun. Sanırım odinaryus filansın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburt lu Salih 1 yıl önce

Sn Hocamızın manifestosu degerli, bunun üzerine bir çok örnek daha eklene bilir.
Bu örneğin en önemlisi ve olmaz ise olmazı ise Bayburt ve bölge için T R E N yolunun Bayburt tan eeçmesidir. Eğer tren geçmiş olsa, üretim sektörünün sayısı, istihtam, üretim ve kalkınma daha nızlı olacaktır.
Orta vade de hava limanının dahi kargo seferleri için kullanılabilir.

Avatar
Ankaralı Memur 1 yıl önce

Genç, dinamik tahsilli ve memleket sevdalısı bir isim icraati çok olacaktır. Böyle dinamik memleketine sevdalı proje üreten ve aksiyon aldırabilen isimlere bayburtun ihtiyacı var her daim yolunuz açık olsun Bayburt sizin gibi bir değeri Göz ardı etmeyecektir.Hem ekonomist hem hoca devletine milletine ve öğrencilerine açık dürüst bir hoca şimdi mecliste olmalı Hayır olsun Vekilim sizi görmek istiyoruz destekleyeceğiz.

Avatar
Bayburtsevdalısı 1 yıl önce

Bayburtda askeriyenin giyim vedikim tekstilkentinin getirilmesi lazım

Avatar
Doğan 1 yıl önce

Prof dr develi geliyor bayburt büyüyor leileheillAllahe muhammederresulullah

Avatar
Cihan arslan 1 yıl önce

İnşAllah vekilimiz olursun.Bayburtumuzun sizin gibi evlatlarına ihtiyacı var.