Oruçoğlu, öğrencilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntılara değindi

HÜDA PAR Bayburt İl Başkanı Maşallah Oruçoğlu, üniversite öğrencilerinin yaşadığı ulaşım sıkıntısını dile getirdi.

Oruçoğlu, öğrencilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntılara değindi

Bayburt Postası - Üniversite öğrencilerinin soğuk kış günlerinde saatlerce dolmuş beklediğini söyleyen Oruçoğlu, "Üniversitemizde okuyan binlerce öğrencimiz şehir merkezi ve Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi arasındaki ulaşımda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Sabahleyin şehir merkezinden, akşam üzeri de ders çıkışlarında KYK Sultan Fahriye Kız Yurdu'nun önünden kalkışlarda minibüsler yolcu doldurup öyle hareket ettikleri için güzergâhları üzerinde, özelikle de KYK Bayburt Erkek Yurdu önündeki ana yolda bekleyen birçok öğrenciyi alamamaktadır. Bu yüzden öğrenciler dakikalarca bir sonraki minibüsü beklemekte fakat, aynı doluluk diğer minibüslerde de olduğu için ya çok sıkışık bir şekilde minibüse binmek zorunda kalmakta ya da yine bir sonraki minibüsü beklemektedirler. Özellikle soğuk kış günlerinde öğrencilerin saatlerce minibüs beklemeleri öğrencilerimize büyük sıkıntı yaşatmaktadır. Minibüslere aşırı yolcu yüklemesi yapılmasından dolayı özellikle de kız öğrencilerimiz bu durumdan fazlasıyla mağdur olmaktadırlar" dedi. 

Oruçoğlu, erkek öğrenci yurdunun karşısındaki ana yolda korunaklı bir durağın olmayışının da öğrencileri mağdur ettiğini belirtti.

Öğrencilerin bu sorununun birkaç ek sefer konularak çözülebileceğini akataran Oruçoğlu, "Minibüs şoförlerinin de ilk kalkış yerlerinden minibüsü tam doldurmadan kalkış yapıp güzergâh üzerinde bekleyen öğrencileri alması bu sorunun çözümüne büyük katkı sunacaktır" şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Maşallah Oruçoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz Yusuf 1 yıl önce

Tebrikler HÜDA PAR
Teşekkürler Bayburt Postası

Avatar
VELİ 1 yıl önce

SİYASETÇİLER ŞÖYLE VATANDAŞIN DERTLERİYLE İLGİLENSİNLER TEBRİK EDİYORUM

Avatar
Aziz Yusuf 1 yıl önce

BAKİ bey adam üniversite güzergahındaki sorunu dile getirmiş siz kaleardına çalışan seferleri söylüyorsunuz. Bizzat yaşıyorum o sıkıntıyı. Her gün ayakta gitmekten,dolu gelen minibüs sonrası diğerini beklemekten bıktım. Kızlar da ayakta tıkış tıkış gidiyor.

Avatar
bayburtlu 1 yıl önce

Yıllardır Bu Memleketin Kanayan Yarası Maalesef Hiç Kimse Dolmuş Olayına Çare Olmadı Sabah Kız Meslek Lisesinin Önündeki Kuyruğu Kimse Görmüyo

Avatar
Bayburtlu vatandaş 1 yıl önce

Dolmuşları büyük otobüs olarak çıkarsalar problem kalmaz gibi...

Avatar
Baki 1 yıl önce

Tek taraflı bakmayın birde dolmusculari dinleyin zaten bir sabah mesai saatiyle ders çıkışlarini görürsünüz kaleardinda şoför çalıştıranlar yevmiye bile zor veriyor yurtlarda ders saatlerinde ufak bı kalabalık olabilir ama birde otostopçu arkadaşlar var onlara ne diyeceksin dolmuş boş geliyor binmiyorlar arkadan otostop çekiyorlar Türkiye'nin her yerinde vatandaş dolmuş bekliyor biraz gözlüklerinizi çıkarın objektif olun

Avatar
Veli 1 yıl önce

Allah dolmuşcuların gözünü doyursun. Koyun ağılı gibi dolan dolmuş, kadın erkek ayakta yerinden kıpırdasan birine muhakkak çarparsın helede bayan ise vay başına. Kardeş dolu daha durma, kapıyı açma ayakta duracak bile yer yok. O zamanda diyorki durmasam şikayet ediyorlar binen biner ne yapım bu dolmuş.Peki çözüm nedir:
Belediye otobüsleri boş gidip geliyor, ona da genelde beleşci ve emekliler yada rast gelirse biniliyor. Belediye otobüslerinin fiyatı daha uygun. Arada
5.500-4.250=1.250 TL fark var. İşine ,okuluna, hastaneye zamanında yetişmek için vatandaş tıka basa olsada mecbur dolmuşa biniyor. Otobüs ve sefer sayısı daha sık olursa vatandaş belediye otobüslerine yönelir.
Sefer sayıları art

Avatar
Cihan Almanya dan 1 yıl önce

Üniversitrnin özel servisi olsa çokiyi olur. Saat başı yada duruma göre