Güler'den Bayburt değerlendirmesi

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, yaşanan ekonomik krizin esnafın bitirdiğini söyledi.

Güler'den Bayburt değerlendirmesi
Bayburt Postası - Kongre sürecinin ardından bir yazılı açıklama ile değerlendirmelerde bulunan Güler, “Kredi borçlarını ödeyemeyen, SGK  pirim borçlarını ödeyemeyen, kiralarını öteleyen, elektrik doğalgaz gibi giderlerini bile karşılayamayan bir esnaf profili ile karşılaştık. Esnafımız, idarecilerin sorunları ile ilgilenmediğini, ellerinden tutan kimsenin olmadığını, hatta esnafın derdinin kimsenin umurunda olmadığını ifade ediyorlar” dedi.

Güler, “Millet için siyaset yapacaklarını iddia edenler milletin kaynaklarını çeteleşmiş firmalara peşkeş çekti. Bunların adalet anlayışı sadece sembollerinden ibaret. Adalet hukuk merhamet bunların lügatinde bulunmamaktadır” diye konuştu.

“Esnafı gezip dinleseler...”

Halktan kopuk bir siyasi anlayışın var olduğunu söyleyen Güler, şöyle devam etti:

“Eğer esnafı gezip dertlerini dinleyecek olsalar bu gerçekleri kendi gözleri ile görürler. Kaldı ki bunların esnafın içine çıkacak ne cesaretleri, ne de yüzleri var. Bunlar ancak özel yemekli toplantılarda, lüks otellerin lobilerinde veya halktan kopuk yaşayan aristokratların bahçelerinde boy boy poz versinler. Bunlar halktan koptular, başka bir gezegende yaşıyorlar ancak sıkıştıkları vakit halka iban verip yardım talep ediyorlar. Hadi o da yeterli olmadı yüklen vergilere. Evine ekmek parası götürmek için çırpınan esnaf ve sanatkarın derdinden bunlara ne? Egemenlerin yanılsaması; yaşadıkları hayatla toplumun yaşadıklarını aynı zannederler. Kibir şatafat israf adaletsizliği ve haksız uygulamaları tetiklemektedir. Bu toplumun kullanımına sunulması gereken kaynaklar maalesef ayrıcalıklı bir kesimin damarlarına pompalanmaktadır. Böyle olduğu için puan kaybetmeye devam ediyorlar. En yüksek oyu aldıkları şehrimizde yüzde 28’lere kadar gerilediler. Halkın içinde dolaşarak hem esnaf ziyaretlerimiz, hem toplumun nabzını tutma çalışmalarımız doğrultusunda halkla ilişkiler ve iletişim birimlerimizin yaptığı anket sonuçlarına göre bu ifadeleri söylüyorum.”

Betondan 15 yıl!

Bayburt Belediyesi’nin 15 yıllık iktidarı döneminde şehrin beton yığınına çevrildiğini, nehrin kenarlarının katledildiğini, Şehit Osman Tepesi’nin beton yığını ile kuşatıldığını söyleyen Güler, yüzde 56 oy oranı ile işbaşına gelen MHP döneminden ise şuan halkın yüzde 70’inin razı olmadığını dile getirdi. Güler, halkın yeşil alanlara olan ilgisinin aksine yerel yönetimlerin yeşil alanları katleden bir hale getirildiğini kaydetti.

Bayburt halkının çoğunluğunun iktidar değişikliğinden yana olduğunu söyleyen Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gelecek Partisi olarak bizler toplumun yeni yüzüyüz. Yeni söylem, yeni üslup, yeni tarz. Artık eskinin kirli siyasetini ve ötekileştiren, ayrıştıran dilini kullanmanın kimseye bir faydası yok. Bu topraklarda yaşayan her insanın yaşadığı bölgenin sorunları ile ilgili düşüncesi yorumu vardır ve dikkate alınmalıdır. Siyasetin amacı millete hizmet etmek ise milletin önerilerine de kulak vermek gerek. İddia ediyoruz, bu ülkenin kaynakları birikmiş potansiyeli bu ülkede yaşayan herkes için refah seviyesini yükseltecek düzey ve yeterliliktedir. Yeter ki adil dağılım rantabl kullanım ve etik davranış olsun. Her şey millet için olsun, gerisi kendiliğinden gelecektir. Gelecek Partisi olarak yerel siyaset ve yönetime bakışımız; Ülke kaynaklarını sadece millete hizmet götürmek için kullanmak ve her hususta adalete riayet ederek köprü olmaktır. İçimizde bulunan birikimli potansiyel sahibi değerlerimizi, gençlerimizi ilgili platformlara taşımak; iki üniversite bitirmiş ve hala işsiz olan gençlerimize çağın ve teknolojinin gerekliliklerine göre iş imkanları oluşturmak. Güzel Bayburt’umuzun ekonomik altyapısını oluşturacak, göçü engelleyecek yerinde istihdam projeleri ile kaynakları şehrimize transfer etmek amacı ön planda gelmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 4 yıl önce

Kesinlikle net bir açıklama olmuş. Artık iktidarın bu korku temelli kurduğu krallık bitmeli. Sayın Güler iyi bir noktaya deyinmiş. Ne olursa olsun. sonuç bizi korkutamaz. Bundan daha kötü bir gün yaşamayazsınız.

Avatar
Ali 4 yıl önce

Başkan doğru ve güncel sıkıntıları dile getirmiş. Gerçekten çoğu esnafın durumu çok vahim. Öğrencide olmayınca daha da ķötü oldu. Küskün akp lilerin oyları ile seçilen mhp li belediyede şu ana kadar gözle görülen bir şey yok. 2 tane park düzenlemesi ile yama yapılan yollar.
Borç çok, günéş enerjisi geliri de olmazsa iflas.