CHP'den 97. Kuruluş Yıldönümü açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk siyasi partisi Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıldönümünü kutluyor.

CHP'den 97. Kuruluş Yıldönümü açıklaması
Bayburt Postası - Bu kapsamda CHP Bayburt İl Teşkilatı da Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel, burada yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisinin temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı direniş, Kuvayi Milliye ruhu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır” dedi.

Erel, ekonomik verilerle iktidara eleştiriler getirdiği ve İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinde ele alınan vaatleri belirttiği açıklaması şöyle:

“Temeli 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas Kongresinde atılan ve 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 97 yıldır ülkemizin ve halkımızın hizmetindedir. Cumhuriyet Halk Partisi büyük önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal kurtuluş savaşına yürekten inanmış dava arkadaşları tarafından kurulduğu günden bu yana bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin, adaletin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi ve yılmaz savunucusu olarak varlığını sürdürmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisinin temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde emperyalizme karşı direniş, Kuvayi Milliye ruhu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır. Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişinde Dumlupınar vardır. Sakarya vardır. İzmir’ in dağlarında açan çiçekler, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına şehitlerimizin al kanlarıyla yazılan özgürlük mücadelesi vardır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerine oturan cumhuriyetimizin aydınlanma hareketi vardır. Sosyal demokrasi ve sosyal devlet anlayışı vardır.

Ana felsefemiz ülkenin bağımsızlığını, ekonomik büyümeyi sağlamak, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak güçlü, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik parlamenter sistemi  oluşturmak, ana eksenimiz budur. Bu eksen milyonların benimsediği  içselleştirdiği eksendir. Bu ekseni belirleyen Mustafa Kemal Atatürk Çağdaş uygarlığı yakalamanın ve aşmanın yollarının  bilgiyle, bilimle, üretimle aşılacağını belirterek Cumhuriyetin kuruluş yıllarında üretim ekonomisini uygulamaya koymuştur.

Çağdaş uygarlığı Üniversitelerinizle, insan kaynaklarınızla, güçlü bir üretim ekonomisiyle aşarsınız. Dünyada saygınlığı olan bir ülkeyi ancak böyle inşa edebilirsiniz. Ülkemizin ekonomik bağımsızlığının temelinde üretim en önemli unsurdur.



On yıllardır ülkemizde uygulanan ithal ikameci ekonomik politikalar nedeniyle ülkemiz tarımı ve sanayisi ile dışa bağımlı hale getirilmiştir. Bunun sonuçlarını paramızın değer kaybetmesiyle ve halkımızın gittikçe yoksullaştırılmasında görmekteyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında, 37. Kurultayda oybirliği ile alınan karar gereğince, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'nde aşağıda  belirtilen maddeler ivedilikle yaşama geçirilecektir.

Yeni bir anayasa ile güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçilecektir.
Türkiye ‘nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacaktır.
Devlet yönetiminde ve toplumsal düzende liyakat sistemi hakim kılınacaktır.
Seçim yasası değişecek milletin vekilini millet seçecektir.
Siyasi ahlak yasası çıkarılacaktır.
Kamu ihale kanunu, rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecektir.
Sayıştay gerçek işlevine kavuşturulacak, ulusal vergi konseyi ve TBMM’de kesin hesap komisyonu kurulacaktır.
Güçlü bir stratejik planlama teşkilatı kurulacaktır.
Eğitim sistemi, tüm bileşenlerin ortak çabasıyla yeniden yapılandırılacaktır.
Gelecek nesiller için Ekosistem Hakkı korunacaktır.
Güçlü sosyal devletin ilk adımı olarak Aile Destekleri Sigortası Kurumu kurulacaktır.
Yeni bir merkez- yerel dengesi kurulacaktır.
Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisinin 97. Yıldönümünü kutluyor ve benim iki büyük eserim vardır biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk partisidir diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum." 

Törene; CHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Reyhan Can, CHP Demirözü İlçe Başkanı Mehmet Can, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Anahtar Kelimeler:
CHPNecip Erel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.