Aydın: "Cumhur İttifakı ne seçim ittifakı, ne de iktidar koalisyonudur"

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi İdris Aydın, "Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ne seçim ittifakı, ne de iktidar koalisyonudur. Bu sistem ülkemizin beka ittifakıdır ve bu memleketin olmazsa olmaz zorunluluğudur" dedi.

Aydın: "Cumhur İttifakı ne seçim ittifakı, ne de iktidar koalisyonudur"
Bayburt Postası - MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İdris Aydın, bir açıklama ile ülke gündemini, Cumhur İttifakı'nı partisini değerlendirdi. 2021 yılın mart ayında yapılacak 13. Olağan Büyük Kurultayda tek adaylarının Devlet Bahçeli olduğunu bildirdi. Aydın, harici aday olacak kişilerin hiçbir varlık gösteremeyeceğini belirtti.   

Covid-19 sürecine değinen ve sürecin atalatılmasında rol alan herkese teşekkür eden Aydın, Türkiye'nin Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı ve son olarak Pençe operasyonu ile terörün kökünü kazımaktaki kararlılığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye'nin Cumhur İttifakı ile dünyada denklem kuran bir ülke haline geldiğini ifade eden Aydın, Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşması için en önemli etken olduğunu söyledi. Aydın, "Kurulan Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ne seçim ittifakı, ne de iktidar koalisyonudur. Bu sistem ülkemizin beka ittifakıdır ve bu memleketin olmazsa olmaz zorunluluğudur. MHP’nin Lideri Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm partili arkadaşlarımız bundan dolayıdır ki bunun arkasında kayıtsız ve şartsız yer almaktadır" dedi. 

İşte o açıklama:

"Top yekün bir üretim seferberliği başlatmalıdır"

"Ülkemizin içinde bulunduğu sürecin zorluğunu içte ve dışta tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmekteki kararlı mücadelesi herkesin müşahit olduğu bir konudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyanın yaklaşık 6 aylık gündemini meşgul eden Covid-19 virüs salgınıyla mücadelesinde göstermiş olduğu gayret, çaba ve sonucundaki başarı herkesin malumudur. Devlet ve devleti yönetenlere, başta Sayın Sağlık Bakanımıza ve tüm Sağlık Personeline, Emniyet Güçlerine ve bu salgını en asgari seviyede tutmak için mücadele eden herkese büyük Türk Milleti adına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Kendilerine müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Dünya tarihinde her devletin ve her insanın ortak düşmanının tek olduğu tarihte böyle bir tehdit hiç olmamıştır. Bu olayın dünya ekonomisini ciddi anlamda etkilediği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve onun ekonomik yapısına da zarar verdiği herkesin malumudur. Bu zararları telafi etmenin en önemli argümanı yılmadan, usanmadan, devlete ve bu millete güvenerek üretimi hızlandırmaktır. Herkes yeniden işine gücüne sarılmalı, top yekün bir üretim seferberliği başlatmalıdır. Dünya ekonomisinin 89 Trilyon Dolar bir bütçe olduğu göz önüne alınırsa, 2 Trilyon Dolarını askeri harcamalar teşkil etmektedir. Bu bütçenin içinde 2.5 Trilyon Dolar gibi büyük bir rakamın sağlık ve sağlık harcamalarına ayrılan pay olarak gördüğümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu payda söz sahibi olmak adına daha çok efor sarf etmesi gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır."

"Operasyonlar göğsümüzü kabartmıştır"

"Ülkemizin terörle ve terörün her türlü unsurlarıyla yaptığı mücadele ülkemizin sınırlarının dışında, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Fırat Kalkanı operasyonları ve son olarak Pençe adı verilen operasyonlar Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle ve bunun kökünü kazıtmaktaki kararlılığını ortaya koymuş, göğsümüzü kabartmıştır. Türkiye Cumhuriyeti en alttaki  kademeden en üstteki yönetici kadrosuna kadar bunun kararlılığını ortaya koymakta ve kahramanca mücadele etmektedir. Allah kahraman askerlerimizi korusun ve kollasın. Libya ile yapılan mutabakat ve dış operasyonlar düşmanlık besleyen devletlerin homurdanmalarına vesile olsa da, bu devletin ve bu milletin faydasına olan her olay, her anlaşma bedeli ne olursa olsun kararlıkla uygulanmalıdır. MHP’nin Bilge Lideri, Başkanlık Divanı ve inanan her Ülkücü de kararlılıkla destek vermektedir."

"Cumhur İttifakı darbeleri muhtıraları ortadan kaldırmıştır"

"Büyük Türk Devletinin kimi zaman tehditlerle, kimi zaman dayatmalarla bazen ekonomik olarak hizaya getirilmek istendiği, yalnızlaştırıldığı bir dönemde beka sorununun zirve yaptığı bir zamanda iki irade (AKP-MHP) Cumhur İttifakına karar vermiş, 20 Şubat 2018 tarihinde bu ittifak hayata geçirilmiştir. Bu ittifakın hemen akabinde 3 Mayıs 2018 tarihinde Cumhur İttifakının karşısında yer alan Millet İttifakı kurulmuştur. Cumhur İttifakı sayesinde Türkiye, içte ve dışta olan tehdit ve tehlikelerine karşın bir direnç duvarı oluşturmuş bölgesinde dikkate alınmayan bir ülke görünümünden sıyrılarak, birçok konuda ani kararlar alarak hem bölgede hem de dünya ölçeğinde söz sahibi olmuş, bölgesinde denklem kuran başat bir konuma gelmiştir. Terörün her türlüsüyle yaptığı mücadele milletimizin nezdinde takdirle karşılanmış ve karşılık bulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Nisan 2017 referandumu ile kabul edilerek 24 Haziran 2018 seçimleri ile de uygulanmaya başlanmıştır. Birilerinin karşı çıktığı, anlamakta zorluk çektiği bu sistem; cumhuriyet tarihinde ve ülke adına derin yaraların oluşmasına, ülkemizi hak ettiği mertebelerden uzaklaştırdığı darbeleri, muhtıraları ortadan kaldırmıştır. Bu sistem ülke adına ve bu millet adına; yönetimde istikrarı, temsilde adaleti, yasama, yürütme ve yargıda daha güçlü olmayı, denetleme mekanizmasının zamanı gelince çalışmasını, demokratik uzlaşma kültürünü ve siyasette istikrarı beraberinde getirmiştir. Bu sistem getirdikleri ile birlikte başta Mavi Vatan, Libya, Suriye ve Irak olmak üzere bölge ve dünya politikalarında belirleyici olmuştur. Bu sistemin tam anlamıyla sağlam zemine oturması, kurum ve kuruluşları ile hazır hale gelmesi belki biraz zaman alacaktır. Ancak bu sistem Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşması için en önemli etken olacağı da muhakkaktır. Kurulan Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ne seçim ittifakı ne de iktidar koalisyonudur. Bu sistem ülkemizin beka ittifakıdır ve bu memleketin olmazsa olmaz zorunluluğudur. MHP’nin Lideri Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm partili arkadaşlarımız bundan dolayıdır ki bunun arkasında kayıtsız ve şartsız yer almaktadır. Bu ittifaktan rahatsız olup gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanlar bu ittifakı bozmak adına çaba sarf etmektedirler. Bu gafiller kimi zaman siyasetçi, kimi zaman eski vekil, kimi zamanda gazeteci görünümündeki şeref yoksunu insanlardır. MHP’nin liderine hayasızca dil uzatarak saldırmaktadırlar. Bunlar unutmamalıdır ki hem kanun önünde hemde ilahi mahşerde hesap vereceklerdir. Her kesim, her şer odağı bilmelidir ki Ülkücüler liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ile aynı dili konuşmakta ve aynı ruhu paylaşmaktadır."

"Devlet Bahçeli tek adayımızdır"

"En son yapılan MHP MYK toplantısında partimizin büyük kurultayının 14 Mart 2021 de yapılması yönünde karar alınmıştır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 13. Olağan Büyük Kurultayda partimizin ve camiamızın tek adayıdır. Bunun dışında hariçten kendilerine aday süsü vermeye çalışacaklar çıkabilir. Ancak bunların Ülkücü iradeyi etkilemeleri ve teşkilatlarımızın gerçekleştireceği kongrelere nüfuz etmeleri mümkün değildir. Güçlü ve caydırıcı Ülkücü irade, hiçbir maceraya ve hiçbir maceraperestin rol çalma çabasına izin vermeyecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail Enver 4 yıl önce

Kimin ne yoksunu olduğu aşikardır begim. Sen liderinin evinin resmini paylaşarak kendisine ne kadar bağlı olduğunu ispat etmiş bu vesile ile vekil adayı olmayı hak etmiş idin. Bayburt siyasetinde ağır topların boşalttığı alan tarafınozdan zaten doldurulmuşken sizin gibi düşünmeyenleri şeref yoksunu olarak itham etmek ancak çapınızın bir ölçüsü olur. Ülkücülük adına konuşmak sana mı kaldı. MHPartık bir ideoloji partisi değil ve asla ülkücülüğü temsil eden bir yapıda da değil.
O kadar ileri gittiniz ki MHP ' nin milli duruş sergilediği günlerde, MHP' ye METRES yakıştırması yapan zat-ı muhteremden milliyetçilik dersi aldınız ve sosyal medya hesabınızdan paylaştınız kısa süre sonra da paylaşımı kaldırdınız.
Hakkınızda yazacak şey çok. Lütfen haddinizi aşan cümleler kurmayın.
İcraat yok. Laf var. Twetter'ın efendisi hesabınıda kapattı bakalım bundan sonra ne paylaşıp unutulmamaya çalışacaksın.

Avatar
Metin 4 yıl önce

Ben Ülkücüyüm. Senin liderine bağlı değilim ne olacak şimdi ağa.

Avatar
İsmail Enver 4 yıl önce

Yaşar bey MHP ile ilgili durum tespiti yaptım. Hiçbir ittifakın içinde değilim. MHP'liyim muhalifim. Kayıtsız şartsız biat edecek birisi değilim. Ancak Hak için doğru söylemek gerekir. İstanbul seçimlerinde Sn. Yıldırım HDP lilerin oyunu istedi. Eğer ona oy verirlerse masum, rakibe oy verirlerse pkk lı:) tam bir komedi. Diyelimki gizli ittifak var, onu da muhatapları cevaplandıracaktır. Unutmayalım ki onlar gizli yaptıysa siz aşikar yaptınız. Resmi olarak yaptınız. İmralı İtinin mektubunu okutup, kardeşini TRT' ye çıkardınız. Size yakıştı mı?
Yakıştı evet.
Benim yazmadığım, ima etmediğim şeyler üzerinden bana hitaben yazmazsanız sevinirim Yaşar bey lütfen..

Avatar
Naci 4 yıl önce

Sayın başkan sizleri hayretle takip ediyorum.Düne kadar en galiz ifadeleri kullandığınız partiyi onlardan daha çok savunuyorsunuz ve destek veriyorsunuz.Şu an iktidarın gücünü kendinize kalkan yaparak toplumda karşılığınız varmış gibi görüyorsunuz fakat yanılıyorsunuz...

Avatar
Güntekin 4 yıl önce

Yahu ne kadar anti demokratik bir durum.
Söyledikleriniz utanç verici.
Ne yüce dinimizin akaidinde ne de aziz milletimizin töresinde olmayan bir hale girmişsiniz. Bunu da ahkam keser gibi dillendirmişsiniz.
Uganda mı burası?

Avatar
Hikmet 4 yıl önce

Yaşar bey ortaya karışık salata. Ne anlattın. Şereften bahseden İdris bey. Aynaya o my bakmalı?
Yoksa millete şeref dağıtma görevi size mi verildi?
Senin gibi düşünürsen( ki onlar düşünemezler sadece biat ederler) iyi,
Senin gibi düşünmezse fetöcü hayin.
İdrak meselesi tabi.

Avatar
İsmail Enver 4 yıl önce

Ersin bey zaten müptezellik kokan cümle burası. Bu ittifaktan rahatsız olanları hıyanetle gafletle itham etmek. Bende diyorum ki ittifakınız size mübarek olsun. Fakat ittifakınızı tasvip etmiyorum. Hayin miyim?
Fetöcü müyüm? Pkklı mıyım?
Söz söylerken, sırf yaranma çabası ile sağa sola damga vurmak müptezelliktir. Haddini bilmezliktir. Ayrıca bu ittifak milli de değildir.
Sonu gelmiştir. Son kozları Ayasofyayı açmak, Millet Camisinde Cuma kıldırmak olacaktır. Devlet Bey' in deyimiyle " din hortumcuları" nın son kozu budur.
Milletin torunlarının geleceğini bile borçlandırmış, etrafında bir tane dostu kalmamış, memleketi Katara pazarlamış vs. Sizin içn mühim değil nede olsa.

Misafir Avatar
İsmail Enver 4 yıl önce @İsmail Enver

Ülke Katarlılara,iktidar yandaşlarına bal gibi pazarlanmıştır. Zaten meşhur sözleridir muktedirlerin, "Babalar gibi satacağız" onları böyle konuşturan sizin gibi bağnaz, fanatizmin zirvesinde yaşayan taraflardır.
Fetöye peşkeş edilen devleti Millet sokaklardan topladı bu satış değil de nedir?
Eğer oturup dinlemeye, dinleyip anlamaya, anlayıp gereğini yapmaya yüreğin varsa Youtube'tan Oslo müzakerelerini aç ihaneti ve Satışı gör sonra bana cevap yaz.
Sen İmralı'da beslenen itin mektubunu alenen okutanlara sesini çıkaramayıp İstanbul'da Vakıf ve derneklere akıtılan paralara , İmar planlarında sürekli değişiklik yapılarak yandaşa sağlanan ranta, babalarının çiftliği haline getirilmiş bir belediyeye,halkın ortak tepkisi ile oy verilerek el değiştirilmesine ittifak mı diyorsun. 800 bin farkı atan kendi seçmenleri idi. Trabzonlulara rum yakıştırması yapan hadsizlere kuzeyin çocuklarının tokadı idi. İcraat üzerinden yaz kardeşim demogoji yapma.

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
kenan 4 yıl önce @İsmail Enver

Ülkenin kimseye pazarlandığı yok bu ne biçim kelime hdp ile gizli ilişkiler içinde olanlara bakın esas pazarlık orda görmek isterseniz tabi ayrıca sonu geldiği dediğiniz ittifak devam edecek inşAllah ve cumhurbaşkanı bu ülkede yaklaşık yirmi yıla yakın bir zamandır tek başına iktidar tahammül edin saygı gösterin bükemediğiniz bileği öpün diye bir laf vardır sevmesenizde saygı gösterin saygı herkese lazım lütfen

Beğenmedim! (8)
Avatar
M.H.P. 4 yıl önce

İdris beyimiz sırf Milletvekili adayı olabilmek için yapamayacağı şey yoktur. Bugün vekil adaylığı için yıllardır omuz omuza verdiği hatta kendisini bu halka tanıtan dava arkadaşı PROF. DR. ŞEREF ORUÇ 'u arkasından vurarak buralara kadar gelmiştir. Fakat iyi bilsin ki onu bırak vekil olarak seçmeyi Aday adaylığına bile tahamülümüz yoktur.

Misafir Avatar
şinasi 4 yıl önce @M.H.P.

Benim bildiğim kadarıyla idris bey 20 yılan beri bu memlekette harita mühendisi olarak çalışmakta ve yaşamaktadır kimse tanıtmamıştır kimseyide arkadan vurmamıştır kendisi MHP ilçe ve il başkanlıkları yapmış ayrıca kendisi şu anda MHP myk üyesidir ve Trabzonda yaşayan şeref hocaylada bir sorunu yoktur dava arkadaşı ve dostturlar yalan yanlış maksadını aşan yazılar yazmak ayıptır

Beğenmedim! (5)
Misafir Avatar
ali güneş 4 yıl önce @M.H.P.

Gerçekten bu yazıyı okudum üzüldüm yalan ve iftira dolu bir yazı idris bey de şeref bey de MHP için bir değerdir sen git kendi işine bak ALLAH a hesabını veremeyeceğin yalan ve iftira atma

Beğenmedim! (4)
Misafir Avatar
kadir 4 yıl önce @M.H.P.

Bu kin bu nefret müslümana yakışmaz hesap etmediğniz bir şey var ALLAH kime nasip ederse vekilliği o olur nasipten bakası yok vesselam

Beğenmedim! (3)