Demirözü İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, son yıllarda ilçede eğitim ve öğretim alanında önemli adımlar atıldığını, yaşanan gelişmelerin ilçe adına oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakam Ünsal, yaptığı açıklamada “Demirözü eğitimdeki başarısıyla adından söz ettiriyor. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sayesinde, öğrencilerimizde elde ettikleri başarılarla ilçemizin göğsünü kabartıyor” dedi. Daha önce ki yıllara göre eğitim ve öğretimin yanı sıra, fiziki ve yeterlilik anlamında da ilerleme kaydedildiğini açıklayan Kaymakam Turgay Ünsal, şöyle konuştu: “İlçemizde 2009 yılında Vilayetler Birliği tarafından yaptırılan Bağımsız Ana Okulu ve Hayırsever işadamı Mustafa Köseoğlu tarafından yaptırılan lise ve lise yurdu sonrasında ilçemizde eğitim binasına ihtiyaç kalmamıştır. Tek bir bina ihtiyacımız kaldı, o da Gökçedere beldemiz için düşündüğümüz lise binası…”
Özellikle kız çocuklarının eğitime kazandırılması yönünde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmanın önemine değinen Kaymakam Ünsal, ilçe ve köylerde eğitim çağında ki tüm kız çocuklarının okullu olduğunu söyledi. Demirözü’nde diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de periyodik olarak yükselme yaşandığını ifade eden Kaymakam Turgay Ünsal, “2009 yılında ilköğretimden mezun olarak sınava giren 115 öğrencimizden 89’u bu sınavlarda başarılı olmuştur. Sınavlarda başarılı olan bu öğrencilerimizin 44’ü Anadolu Lisesi, 12’si Anadolu Öğretmen Lisesi, 2’si Fen Lisesi’ne yerleşirken 31 öğrencimizde sınavla öğrenci alan diğer lise programlarına yerleşirken, liseden mezun olarak ÖSS sınavına giren 11 öğrencimizde bir yüksek öğretim programına yerleşmiştir” dedi.
Kaymakamlık olarak ilçede ki eğitim seviyesinin yükselmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizde eğitimin daha iyi olabilmesi için öğretmenlerimize ve öğrencilerimize her türlü imkanı hazırlayan Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul idarecilerine, okul aile birliği konseylerine ve eğitime destek veren herkesin çalışmalarını takdirle karşılıyor ve hepsine teşekkür ediyorum.”