Kurtuluş'un 102. yıldönümüne Bağcılar'da muhteşem gece

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 102. Yılı İstanbul'da da coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kurtuluş'un 102. yıldönümüne Bağcılar'da muhteşem gece
Bayburt Postası - Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı ile Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin organizesiyle Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleşen gecede Bayburtlu sanatçılar; Mustafa Serkan Yalçın, Sezai Seçen, Sehlan Burak ve Muhsin Kararer'in yanı sıra Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Sevcan Orhan sahne aldı. Gecede Bayburt Türküleri seslendiren koro da beğeni topladı. 


Gecenin açılış konuşmasını Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş yaptı. Durmuş,"Canı pahasına ülkemizi savunan şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz..21 Şubat, Bayburt'un var oluş günüdür" dedi.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Av. İsrafil Kahraman da, "21 Şubat'ın anlamı büyük. Kurtuluşu her yıl daha yoğun kutluyoruz. Bunun sebebi gençlere vatan bilincini, bu vatanın nasıl kurtarıldığını anlatmak içindir" şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın selamlama konuşmasının ardından konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, Bayburt'ta düzenlenen etkinliklere değindi. 



Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Samsun Valisi Osman Kaymak ve Bayburt Valisi Cüneyt Epcim'in de birer selamlama konuşması yaptığı gecede, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Celal Adan da konuştu.

Adan konuşmasında, "Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir Bayburtlu varsa orada ezanı hür, Bayrağı hür bir Türkiye vardır" dedi.

Makberi mahlasıyla şiirler yazan Bayburtlu Ahmet Akkoyun'ndan dörtlükler okuyan Adan, konuşmasında, "Bu anlamlı organizasyonda sizlerle beraber olduğum için çok mutlu oldum. Bayburtlu her bir kardeşime hürmet ve saygılarımı sunuyorum. Moğol'a, Bizans'a,Rus'a karşı başını yere eğmeyen, hiçbir dönemde işkenceye boyun bükmeyen, Bayburt Kalesi gibi daima dimdik duran asla teslim olmayan yiğit şehrin evlatları, aziz Bayburtlular. Bu anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan, coşkunuza ortak olmaktan memnun oldum" ifadelerine yer verdi.

Geceye sponsor olan firmalara plaket takdim edilen gecede, 1993 yılında Polanya'da Dünya Şampiyonu olan Bar ekibi de bir gösteri sundu.    

Geceye; TBMM Başkan Vekili Celal Adan, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Samsun Valisi Osman Kaymak, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek,  Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır, siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İDRİS ÇAMUR 4 yıl önce

BENİM ANLAMADIĞIM BİR ŞEY VAR BAYBURT UN KURTULUŞU NEDEN İSTANBUL DA KUTLANIYOR EĞER İSTANBUL DAKİ BAYBURTLU LAR BAYBURT U ÇOK SEVİYORLAR SA ONLAR BAYBURT A GELSİN BİR BAKIYORSUN VALİ VEKİL BELEDİYE BAŞKANI PARTİ BAŞKANLARI HERKES İSTANBUL A KUTLAMAYA GİTMİŞ TAMAM GİTTİNİZDE BAYBURT A NE FAYDA SAĞLADINIZ ALLAH AŞKINA BİRİSİ ÇIKSIN BİR AÇIKLAMA YAPSIN HİÇ KİMSE DEVLETİN İMKANLARINI KULLANARAK ŞOV YAPMASIN

Avatar
ahmet a 4 yıl önce

bar ekibi İstanbul a göçenler,Bayburt türküleri korosu İstanbul da ki hemşehrilrimiz...Gitsek mi