Organik ürünler 'köylü pazarı'nda satışa sunuldu

Bayburt’ta Pazartesi günleri kurulan ve merkezde kurulan tek pazar olan Gençosman Mahallesindeki halk pazarı yerli ürünlerin de bulunabileceği en önemli adres.

Organik ürünler 'köylü pazarı'nda satışa sunuldu
Bayburt Postası - Bayburt’ta Pazartesi günleri kurulan ve merkezde kurulan tek pazar olan Gençosman Mahallesindeki halk pazarı yerli ürünlerin de bulunabileceği en önemli adres. Sadece köy ürünlerinin satışa sunulduğu bölüm halk pazarının en çok rağbet gören yeri.



Genelde Aslandede Köyü ve Gümüşsu Köyü’nden üreticilerin yer aldığı bölüm Pazar yerinin giriş kısmındaki köprünün altı. Her hafta olduğu gibi sabahın ilk ışıkları itibariyle müşterilerini ağırlayan yerli üreticiler, şu sıralar daha çok kış hazırlığı içerisinde olan Bayburtlu kadınları ağırlıyor.

Aslandede (Kân) Köyü’nden Güven Emirali, yıllardır babası ile birlikte köy ürünleri yetiştirip halk pazarında sattığını belirterek, öğleden sonra ürünlerin tükendiğini söyledi.

Müşterilerinin daha çok Bayburtlu kadınlar olduğunu söyleyen Emirali, “Yıllardır bu pazardayız. Müşterilerimiz çok erken gelirler. Sabah 7.00’de başlarız, öğleden sonra gibi tüm malımız tükenir. Şu sıralar daha çok turşuluk malzeme satıyoruz. Fasulye satışlarımız özellikle çok fazla, pazı satışlarımız da bir o kadar” diye konuştu.

Sağlık açısından önemli olan yerli ve organik ürünün halk tarafından da ilgi gördüğünü belirten Gümüşsu (Ahsunk) Köyü’nden Hasan Varış ise, Eylül ayında daha çok kış hazırlıkları içerisinde olan vatandaşların turşuluk malzameye rağbet ettiğini ifade ederek, “Mevsimi itibariyle fasulye ve pazı turşusunun vurulma zamanı. Satışlarımız daha çok bu yönde. Ayrıca kışlık patateslerimiz de rağbet görüyor” dedi. 

Kuşburnu ve eşki elma 5 lira

Domates, salatalık, karpuz, kabak, fasulye, patates, lahana, pazı, kuşburnu, eşki elma, fasulye yaprağı gibi ürünlerin yer aldığı pazarda Aslandede Köyü’ne has karpuzlar da alıcı bekliyor. Fasulyenin kilosu 5, pazının ise 1,5 liradan satışa sunulduğu pazarda Bayburt’un dağlarında sahipsiz bir şekilde vatandaşları bekleyen kuşburnu ve eşki elma da yer alıyor. Özellikle toplanması zahmetli olan kuşburnunun kilosu 5 liradan satılırken, eşki elma yine kilosu 5 liradan satışa sunuldu.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.