Bayramda sağlığınızdan olmayın!

Uzmanlar, Ramazan Bayramı alışverişlerinde sağlıksız koşullarda üretimi yapılan gıdalara karşı uyarıda bulundu.

Bayramda sağlığınızdan olmayın!
Bayburt Postası - Uzmanlar, Ramazan Bayramı alışverişlerinde sağlıksız koşullarda üretimi yapılan gıdalara karşı uyarıda bulundu.

Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla alışveriş temposu hızlandı. Tüketicileri hangi koşullarda üretildiği belli olmayan gıdaları satın almamaları konusunda uyaran uzmanlar, gıda ürünlerinin ambalaj ve etiket bilgilerine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

“Onaylı ürünler olmasına dikkat edin”

Bilinçli Sağlık Platformu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kaçak üretim yapan kişiler konusunda dikkatli olunmasını tavsiye ederek, sağlıklı olmayan ortamda üretilen ve etiketsiz satışa sunulan gıda ürünlerinden uzak durulmasını, korsan satıcılara dikkat edilmesini istedi.

Prof. Dr. İlhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayram öncesi alışverişlerin artmasıyla birlikte sağlıksız ve açıkta satılan gıdaların üretimi de hız kazandı. Toplum olarak yemeyi ve yedirmeyi seviyoruz. Bunu yaparken sağlığımızı da düşünmeliyiz. Mutfağımıza aldığımız, misafirlerimize ikram ettiğimiz gıda ürünlerinin ambalajlı ve etiketli olmasına dikkat etmeli, güvenilirliği bilinen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı ürünleri kullanmamız konusunda seçici ve titiz davranmalıyız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.