Bayburt Üniversitesi, Aydıntepe fasulyesini tanıtacak

Bayburt Üniversitesi, Aydıntepe fasulyesinin markalaşması için çalışma yürütüyor.

Bayburt Üniversitesi, Aydıntepe fasulyesini tanıtacak
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi, Aydıntepe fasulyesinin markalaşması için çalışma yürütüyor. Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yörede lezzeti ile bilinen ancak tanıtım eksikliği nedeniyle Bayburt dışında çok bilinmeyen Aydıntepe fasulyesinin markalaşması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Üniversite bünyesindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla Aydıntepe fasulyesini marka haline getirmeyi planladıklarını dile getiren Coşkun, bu kapsamda Aydıntepe Meslek Yüksek Okulu arazisinde belirlenen bir alana bu yıl Aydıntepe fasulyesi ekildiğini ve hasadının yapıldığını anlattı.



Coşkun, söz konusu alana Aydıntepe fasulyesinin yanı sıra yine lezzeti ile bilinen İspir fasulyesi de ekilip hasadının yapıldığını ifade ederek, söz konusu çalışmanın araştırma amaçlı olduğunu kaydetti.

Aydıntepe Meslek Yüksek Okulunca yürütülen araştırma kapsamında hem Bayburt Aydıntepe fasulyesi hem de Erzurum İspir fasulyesinin inceleneceğini belirten Coşkun, "Şimdi arkadaşlarımız bunların içeriklerini inceleyecek. Tabii gastronomi de önemli. Bu fasulyeler pişirilerek lezzetlerine bakılacak. Çalışmayı yürüten arkadaşlarımızın da düşüncesi Aydıntepe fasulyesinin, İspir fasulyesinden lezzet olarak geri olmadığı ancak bunun sonucu çalışma sonrasında ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
memleket isterim 7 yıl önce

Aydıntepe fasülyesi ispir fasülyesinden çok daha lezzetlidir markalaşmasıda güzel olur.

Avatar
lobyacı 6 yıl önce

Aydıntepe de fasulye uretimi ispire kıyasla kat kat fazladir zira toptancilarin aydintepe fasulyesini toptan alip ispir fasulyesi afi altinda sattigida bilinmektedir. Gerekli destek ve tesfik ile aydintepe ve koylerinde uretilen fasulye miktari artacak ve ureticide rahat edecektir. InsAllah yapilan calismalar sonucunda bir sey elde edilir