Bayburt'un Tava Bişesi zenginleşti!

Kanal D’nin, sunuculuğunu Ceyhun Fersoy’un yaptığı, her cumartesi ve pazar ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı “Bizden Lezzetler” bu kez Bayburt’taydı.

Bayburt'un Tava Bişesi zenginleşti!
Bayburt Postası - Kanal D’nin, sunuculuğunu Ceyhun Fersoy’un yaptığı, her cumartesi ve pazar ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı “Bizden Lezzetler” bu kez Bayburt’taydı.

İl il gezilip birbirinden lezzetli yöresel tariflerin hazırlandığı programın Bayburt durağında yöresel yemeklerden Lor Dolması ve Lahana Çorbası tarifi yer alırken, programda ayrıca Bayburt mutfağının unutulmuş tariflerinden Tava Pişisi yöresel tabirle Tava Bişesi de gösterildi. Ama çok zengin tarifleriyle!

Lor Dolması'na kaymak ve yumurta gibi katkı malzemelerinin eklendiği programda en çok şaşırtan tarif ise Tava Bişesi oldu. Programda kıyma, soğan, sirke, margarin, salça gibi katkı malzemeleriyle yapılan tarifin aksine, herhangi bir iç malzemesi olmayan ve katkısız ekmek hamurundan da yapılabilen Bayburt Tava Bişesi'nin gerçek tarifi ise şöyle:

Malzemeler:
4 su bardağı un - 1/2 paket yaş maya (Veya ekmek hamuru)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su

 
Hazırlanışı: Ilık suda maya ve şekeri eritelim. Diğer malzemelerle karıştırıp hamuru yoğuralım ve mayalandıralım. 1 cm kalınlığında tava büyüklüğünde açıp, az yağ konmuş tavada arkalı önlü pişirelim. Sıcakken üzerine toz şeker döküp, servis yapalım. Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

Ceyhun Fersoy’un sunumuyla Kanal D ekranında yayınlanan programı izlemek için tıklayınız

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
koray 8 yıl önce

öyle lor dolması olur mu hiç koskoca yumurta nerden çıktı .... tava bişesi desen aynı bayburt bayburt olalı böyle zulum görmedi :)

Avatar
Bilen 8 yıl önce

Programdaki hanımefendi güzel yemek yapabilir, tebrik ediyorum. Fakat yaptığı lor dolması ve bişe Bayburt tarifi değildir, hanımefendinin kendi tarifidir vesselam.

Avatar
hasan 8 yıl önce

ya şu lor dolmasına yumurta mevzusu.. koptum..

Avatar
kaymak:)) 8 yıl önce

yumurta katsalar eyi kaymak bile var:)))

Avatar
bayburtlu 8 yıl önce

ya tava pişesi nereden cıktı vAllahi yıllardır onu yerim severek ama onun adı tava pişesi değil biz ona kıymalı veya peynırlı deriz tava pişeşi farklı onda kiyma yok biraz ismi uydurmalık olmuş birde Bayburt'umuzun kaç çeşit yemeği var her proğramda aynı yemekler zaten lahana çorbası nada şaşırdım hayatımda ilk kez gördüm o çorbayı yapacaktın sa kesme çorbası yap kavut çorbası yap ayranlı çorbası yap çeşit çok lahana çorbası nereden cıktı :)

Avatar
fesatlık seversız.. 8 yıl önce

cok bılen varsa cıksa yapsaydı alkıslayın tebrık edın memleketı guzelce temsıl ettı ancak fesatlık baska ne beklenırkı..

Avatar
seval 8 yıl önce

herşey harikuladeydi asil bayburtlu kızımıza teşekkür ederim.

Misafir Avatar
KÜLTÜRLÜ 8 yıl önce @seval

BİZ NE NELE LOR DOLMASİ NE ELE TAVA BİŞESİ NEDE ELE SOĞAN YAHNİLİ GATİ LAHANA ÇORBASİ GÖRDÜK YAZIK Kİ

Beğenmedim! (1)
Avatar
METİN 8 yıl önce

AMAN TEYZECİM ÖYLE YOKLUK YOKSULLUK CUMLELERİ KURMA FETO CU DİYE GÖTÜRÜR YARGILARLAR HELEDE BAYBURTTA HERKEZ HAYATINDAN MEMNUN BİR ELİ BALDA BİR ELİ YAĞDA EMİN OLUN BAYBURT BAYBURT OLALI BÖYLE ZULUM GÖRMEDİ

Misafir Avatar
garip 8 yıl önce @METİN

zulum sizin gibi hemsehrileri dinlemek bayburtlu olmak eleştiri olmamalı beyin içi daralgı zayıf hep bu noktada bayburtlu kaybediyor ağzı olan konusuyor .

Beğenmedim! (1)