Bayburt Postası - Kanal D’nin, sunuculuğunu Ceyhun Fersoy’un yaptığı, her cumartesi ve pazar ekrana gelen ve her bölümde başka bir şehre konuk olunan yemek programı “Bizden Lezzetler” bu kez Bayburt’taydı.

İl il gezilip birbirinden lezzetli yöresel tariflerin hazırlandığı programın Bayburt durağında yöresel yemeklerden Lor Dolması ve Lahana Çorbası tarifi yer alırken, programda ayrıca Bayburt mutfağının unutulmuş tariflerinden Tava Pişisi yöresel tabirle Tava Bişesi de gösterildi. Ama çok zengin tarifleriyle!

Lor Dolması'na kaymak ve yumurta gibi katkı malzemelerinin eklendiği programda en çok şaşırtan tarif ise Tava Bişesi oldu. Programda kıyma, soğan, sirke, margarin, salça gibi katkı malzemeleriyle yapılan tarifin aksine, herhangi bir iç malzemesi olmayan ve katkısız ekmek hamurundan da yapılabilen Bayburt Tava Bişesi'nin gerçek tarifi ise şöyle:

Malzemeler:
4 su bardağı un - 1/2 paket yaş maya (Veya ekmek hamuru)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su

 
Hazırlanışı: Ilık suda maya ve şekeri eritelim. Diğer malzemelerle karıştırıp hamuru yoğuralım ve mayalandıralım. 1 cm kalınlığında tava büyüklüğünde açıp, az yağ konmuş tavada arkalı önlü pişirelim. Sıcakken üzerine toz şeker döküp, servis yapalım. Hepsi bu kadar, afiyet olsun.

Ceyhun Fersoy’un sunumuyla Kanal D ekranında yayınlanan programı izlemek için tıklayınız