Bayburt Postası - 87 yaşındaki Hesna Köprücü ve gelinleri, pancarın sap kısımlarını turşu, yapraklarını ise yemek yapmak için kullanıyorlar. Gelini Sema Köprücü'ye göre turşu yapımı birkaç aşamadan oluşuyor:

• Öncelikle pancar sapları yıkanıp temizlendikten sonra kaynar suda haşlanıyor.• Haşlanan saplar soğuk sudan geçirilip soğutuluyor.
• Hazırlanan saplar, biber, domates, sarımsak, tuz ve sirke ile birlikte kavanozlara veya bidonlara dolduruluyor.
• Kapakları sıkıca kapatılan turşular, tüketim için en az bir ay boyunca bekletiliyor.

Bayburt sanayisinin tek kadın çırağı, 25 yıldır eşine destek oluyor
Bayburt sanayisinin tek kadın çırağı, 25 yıldır eşine destek oluyor
İçeriği Görüntüle

Pancarın yaprakları ise lor dolması, etli pancar sarması ve borani gibi çeşitli yemeklerde değerlendiriliyor. Hesna Köprücü, gençken daha çok turşu yaptığını ancak yaşlandıkça bu hazırlıkların daha yavaş ilerlediğini dile getiriyor