Baksı belgeseli izleyici ile buluşuyor

Yönetmenliğini Bahriye Kabadayı Dal'ın yaptığı "Baksı; Ütopyadan Gerçeğe" isimli belgesel İstanbul'da görücüye çıkıyor. 8 Kasım 2016 Salı günü saat 20:00'de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde gösterilecek olan belgesel, müzeye uzanan yolda Prof. Hüsamettin Koçan'ın anlatımı ile başlıyor. İşte detaylar...

Baksı belgeseli izleyici ile buluşuyor
Bayburt Postası - Yönetmenliğini Bahriye Kabadayı Dal'ın yaptığı "Baksı; Ütopyadan Gerçeğe" isimli belgesel İstanbul'da görücüye çıkıyor. 8 Kasım 2016 Salı günü saat 20:00'de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde gösterilecek olan belgesel, müzeye uzanan yolda Prof. Hüsamettin Koçan'ın anlatımı ile başlıyor. 

'Doğduğu toprakta yeteri kadar mutlu yaşayamamış bir babanın oğluyum" sözleri ile kendini anlatan Koçan, belgeselde Baksı'ya düşkünlüğünün nedenlerini de açıklıyor:



"Kendini aramak… Kendi tarihime, eski izlerimin üstüne basa basa gelip, burada kendim ile yeniden yüzleşme. Ve ondan bir yansımayı ifadeye dönüştürebilme meselesi… Bence Baksı’ya en çok yakışan budur… Ben, doğduğu toprakta yeteri kadar mutlu yaşayamamış bir babanın oğluyum… Sürekli olarak babasını ufukta bekleyen bir çocuğum ben… Baksı’ya bu kadar düşkün olmamın nedeni, oradaki bildiğim kayboluşları, hasreti, bekleyişleri çok derinden hissettiğim bir coğrafyada olmasıdır. Beni buraya çeken aslında budur."


Baksı: Ütopyadan Gerçeğe / Fragman (TIKLA İZLE)


TRT 8. Belgesel Ödülleri yarışmasının finalistlerinden olan belgeselin Yönetmeni Bahriye Kabadayı Dal, çalışma hakkında "umuda ihtiyacımız olduğu günlerde, bu başarı hikayesinin herkese çok iyi geleceğini düşündük" diye ifade ediyor. 

Yönetmen Bahriye Kabadayı Dal / Röportaj (TIKLA İZLE)

PROGRAM:

"BAKSI; ÜTOPYADAN GERÇEĞE"
8 Kasım 2016 Salı, 20:00
Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.