Şehit Türkoğlu, son yoluculuğuna uğurlandı

Şehit Jandarma Üstçavuş Halil Türkoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Türkoğlu, son yoluculuğuna uğurlandı
Bayburt Postası - Şehit Jandarma Üstçavuş Halil Türkoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Diyarbakır-Lice karayolundaki Mermer Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazında tekbirler getirildi, terör lanetlendi.



Şehit Türkoğlu, son yolculuğuna uğurlandı (VİDEO İÇİN TIKLAYIN)

Mahşeri kalabalık şehidini uğurladı (VİDEO İÇİN TIKLAYIN)

Yakutiye Cami'de öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına; şehidin babası Mustafa, annesi Cemile, kardeşleri Saliha, Hacer ve Alper Türkoğlu ile Züleyha Saygılı, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül, Bayburt Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve vatandaşlar katıldı.

Bugün doğum günü olduğu öğrenilen Türkoğlu'nun tabutunun başına gelen kardeşleri, gözyaşı döktü. Oğlunun tabutuna sarılan ve metanetini koruyan anne Cemile Türkoğlu'nun ise küçük oğlu Alper'in elini bırakmadığı gözlendi.

Cenaze namazını, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy'un konuşmasının ardından şehidin kız kardeşi Züleyha Saygılı'nın eşi Din Hizmetleri Uzmanı Musa Saygılı kıldırdı.

7'den 70'e tüm Bayburtluların katıldığı ve adeta insan seline dönüşen cenaze namazının ardından Şehit Türkoğlu'nun naaşı askerlerin omuzlarında Cumhuriyet Caddesi boyunca taşındı. Kalabalık şehidi tekbirler eşliğinde takip etti. 

Şehit Nusret Parkı önünde cenaze aracına konulan Şehit Türkoğlu'nun naaşı, konvoylar eşliğinde Şehit Osman Şehitliği'ne götürüldü. Türkoğlu'nun cenazesi, Şehit Osman Tepesi'ndeki şehitlikte Kur'an-ı Kerim okunması ve saygı atışı eşliğinde toprağa verildi.

Öte yandan, 7 yıldır görev yapan Türkoğlu'nun, daha önce Çanakkale'de bulunduğu ancak terör olayları dolayısıyla yaklaşık bir yıl önce gönüllü olarak Diyarbakır'a gittiği bildirildi.

Türkoğlu'nun akrabası Jandarma Er Sebahattin Türkoğlu'nun da 1989 yılında Diyarbakır'da şehit olduğu öğrenildi.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu, Diyarbakır-Lice karayolundaki Mermer Jandarma Karakoluna 24 Mart'ta PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olmuştu. Aynı saldırıda, 2 asker daha şehit düşmüş, 24 asker ise yaralanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
şehitHalil Türkoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SUAT KÖPRÜCÜ 8 yıl önce

ŞEHİDİMİZE ALLAH TAN RAHMET AİLESİNE BAYBURT HALKINA VE MİLLETİMİZE
BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM...
SUAT KÖPRÜCÜ

Avatar
bayburt dernekler platf-ist. 8 yıl önce

Allahtan rahmet diliyoruz,ailesine bayburtumuz ve türkiyemizin başı sağ olsun,amin

Avatar
Muhsin YEĞİNOĞLU 8 yıl önce

Acımız çok büyük. Fakat tessellimiz de şudur. Şehitlik Makamı. Allah herkese böyle şerefli bir ölüm nasip etsin. Kardeşimizin mekanı cennet olsun. Allah bizleride bu şehitlerin şefaatine nail etsin. Vatanımızın ve milletimizin başı sağolsun. Şehidimizin anne baba ve akrabalarına baş sağlığı diliyorum