Söğütlü Köyü Cami ibadete açıldı

Söğütlü Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, köy muhtarlığının ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla tamamlanan Söğütlü Köyü Cami ibadete açıldı.

Söğütlü Köyü Cami ibadete açıldı

Bayburt Postası - Açılış töreninde konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, caminin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Anadolu'da bir köyde Selçuklu mimarisi ile cami yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Caminin kuş yuvası gibi kadim gelenekleri de sergilediğini söyleyen Eldivan, "Camilerimiz sadece bir ibadethane değil, bizim dinimizin, kültürümüzün, örfümüzün ve adetimizin temelidir. Aynı zamanda bu topraklarda kalıcı olduğumuzun nişanesidir" dedi. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ise, camilerin gönüllerin gönüllerle buluştuğu mekanlar olduğunu belirterek, "Camilerimiz bu toprakların tapusu ve aidiyet sembolüdür" diye konuştu. .

İl Müftüsü Abdurrahman Şahin de “Böyle güzel bir eserin açılışını bizler gösteren Rabbimize hamd, resulüne salat ve selam olsun. Camiler bizim memleketimizin ülkemizin tapularıdır. Bu köyümüzde de güzel bir eser meydana getirildi. Bu esere destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Açılış programına Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay İlker Yurduseven, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.