Restorasyonu tamamlanan Veysel Efendi Cami ibadete açıldı

Vali Cüneyt Epcim ile Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Veysel Mahallesi’nde restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Veysel Efendi Camisi’nde incelemelerde bulundular. 

Restorasyonu tamamlanan Veysel Efendi Cami ibadete açıldı

Bayburt Postası - Vali Epcim burada yaptığı açıklamada, Veysel Efendi Camii’nin kentin en önemli tarihi yapılarından bir olduğunu söyledi.

Bu kapsamda tarihi caminin restore edilerek hizmete sunulmasının son derece kıymetli olduğuna işaret eden Vali Epcim şunları kaydetti:

“Veysel Efendi Mahallemizin en önemli tarihi yapısı olan Veysel Efendi Camii restorasyonun da özel desteklerde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün yanı sıra Bayburt Belediyemizle yaptığımız iş birliği sayesinde camimizi güzel bir görünüme kavuşturduk. Restorasyon sonrası büyük değişim ve dönüşüme uğrayan bu camimiz gelecek nesillerimize sağlıklı bir şekilde aktarılmasına katkı sağlayan Vakıflar Genel Müdürümüz Burhan Ersoy’a, Bölge Müdürümüz Cengiz Keskin’e ve Belediye Başkanımız Hükmü Pekmeci’ye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezi de, kentin tarihi mirasına gösterilen ilgi dolayısıyla Bayburt Valiliği ile Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Cengiz Keskin ise, geçen yıl restorasyonuna başlanan tarihi caminin geçici olarak ibadete açılması dolayısıyla mutluğunu dile getirdi. Keskin kısa zaman içerisinde tarihi caminin resmi açılışını da geçekleştirileceğini belirterek katkılarından dolayı yüklenici firmaya teşekkür etti. 

Öte yandan, geçici olarak ibadete açılan tarihi camide Cuma namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okunup dua edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

ALLAH RAZI OLSUN