Boşnak geleneği Bayburt'ta canlandırıldı

MTTB Bayburt Şubesi, Bosna Hersek'in unutulmaya yüz tutan bir geleneğini Bayburt'a taşımaya devam ediyor.

Boşnak geleneği Bayburt'ta canlandırıldı

Bayburt Postası - Ramazan ayında camiye giden çocukların, cami ve cemaate sıkılmadan alışmaları süreçlerine katkı sunmayı amaçlayan Bosna Hersek geleneği Bayburt'a taşındı. 

Milli Türk Talebe Birliği'nden Aziz Mahmut Akbaş nezaretindeki teşekilat üyeleri, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan camiye gelen çocuklara harçlık geleneğini Bayburt'ta uygulamaya devam etti.

MTTB Bayburt Teşkilatı Ortaöğretim Komisyonu mensupları Bayburt merkezde bulunan camileri, cemaatle namaz kılındığı zamanda ziyaret ederek, çocukların ayakkabılarının içerisine harçlık bıraktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan MTTB Bayburt İl Başkanı Mehmet Asif Alan, "Geleceğimiz olan çocuklarımız camiye geldikleri zaman buradan ayrılırken mutluluklarının artmasına vesile olmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Camiler çocukların sesleri ve neşeleri ile daha da güzel olmaktadır. Balkan Türklerinin geleneklerinde yer alan ve namaz kılmak için camiye giden çocukların ayakkabılarına harçlık bırakma geleneğini Bayburt'umuz da teravih namazları ile devam etmiş bulunmaktayız. Bütçemizin imkânları dâhilinde camilere gönderdiğimiz arkadaşlar, çocukların ayakkabılarının içerisine konulan harçlıklar vesilesiyle, onların namaz bitiminde eve daha da neşeli ve mutlu dönmesine katkı sunmaktadır. Namaz çıkışında ayakkabısında harçlık gören çocukların mutlulukları ve heyecanları yüzlerine yansımaktadır. Böylece çocukların camiye tekrar gelmesi ve alıştırması konusunda motive ettiği umulmaktadır. İnşaallah bizlerde bu geleneği Bayburt'ta canlandırdık ve devam ettirmeye çalışacağız" dedi.   


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 1 yıl önce

MaaşAllah, devamı getirilirse Bayburt'a güzel bir gelenek kazandırılmış olur

Avatar
Enver Süavi 1 yıl önce

Çok güzel bir uygulama olmuş.Allah hepinizden razı olsun.Milli Türk Talebe Birliği mensubu gençler güzel yarınlara olan umudumu artırıyor. Bu geleneğin il genelinden ülke geneline taşınması temennisiyle…

Avatar
Ahmet Akbaş 1 yıl önce

MaşAllah böyle güzel şeyler gördükçe mutlu oluyor insan Allah daim etsin

Avatar
Salih 1 yıl önce

Unutulmuş bir geleneği yaşatarak çocukları sevindiren Bayburt MTTB ekibini tebrik ediyor hizmetlerinde başarılar diliyorum.

Avatar
Sabri Güler 1 yıl önce

Güzel insanların varlığı daim olsun

Avatar
Mehmet Hasan 1 yıl önce

Cennetteki Sevinç sarayına, ancak çocukları sevindirenler girer.
Allah razı olsun inşAllah, bu tür Güzel etkinliklerin daimi olması temennisiyle.

Avatar
Haydar Turan 1 yıl önce

Allah razı olsun genç arkadaşlardan.Allah yardımcıları olsun.Güzel bir gelenek gerçekleştirilmiştir.Allah kabul etsin.

Avatar
Alperen 1 yıl önce

MaşAllah genç kardeşlerimize çok güzel bir etkinlik ile ramazan ruhunu yaşatiyorlar