Asırlık 'onbeşi' geleneğine koronavirüs arası

Anadolu'da 'onbeşi' geleneğinin nadir devam ettiği illerden biri olan Bayburt'ta iftar sonrası başlayan neşeye bu yıl zorunlu ara verildi.

Asırlık 'onbeşi' geleneğine koronavirüs arası
Bayburt Postası - Dünyayı saran koronavirüs salgını kapsamında ülke genelinde alınan kararlar doğrultusunda bu yıl çocuklar kapı kapı 'onebeşilik' toplayamacak. 

Öe yandan konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, geleneğin güzel bir örneği olarak yaşayan onbeşi için özel bir program düzenlediklerini fakat koronavirüs dolayısıyla bunu ertelediklerini kaydetti. 

İşte o mesaj:

"Sevgili çocuklar!

Sizleri unutmadık. Onbeşileriniz bize emanet.

Bayburt’umuzun önemli bir Ramazan geleneği olan on beşi etkinliğini bu yıl sizler için oldukça güzel bir organizasyonla gerçekleştirecektik. Ancak tüm dünyayı saran korona virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkamayacağınız için bu etkinliğimizi ertelemek zorunda kaldık. İnşallah korona virüsü hep birlikte elbirliği ile yendikten sonra bizde emaneten duran hediyelerinizi sizlere ulaştıracağız.

Şimdi sizlerden ve ailelerinizden ricamız devletimizin aldığı tedbirlere uyarak bu onbeşi akşamı sokaklara çıkmamanız ve evlerinizde kalmanız. Çıkmanız halinde virüsün yayılma olasılığı olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. Allah’ın izniyle daha nice onbeşi akşamlarını birlikte kutlayacağız. Sevgiyle kalın. Evde kalın." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.