Yüzlerce keklik Çımağıl Genel Avlağı içerisinde doğaya salındı

Bayburt'ta keklik popülasyonunu artırmak ve yaban hayatının desteklenmesinin yanı sıra süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik ve çil keklik salımı gerçekleştirildi.

Yüzlerce keklik Çımağıl Genel Avlağı içerisinde doğaya salındı

Bayburt Postası - Bayburt'ta yüzlerce keklik, Çımağıl Genel Avlağı içerisinde doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP) 2022 Yılı Kanatlı Av Hayvanı Salım Programı çerçevesinde Bayburt'ta keklik popülasyonunu artırmak ve yaban hayatının desteklenmesinin yanı sıra süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik ve çil keklik salımı gerçekleştirildi. DKMP Bayburt Şube Müdürlüğünce, Keklik Üretim İstasyonu'ndan temin edilen bin adet kınalı keklik ve çil keklik Bayburt sınırları içerisinde bulunan Çımağıl Genel Avlağı içerisinde doğaya salındı.

Konuyla ilgili DKMP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tabiata bırakılan keklikler en az 1 ay süre ile tabiatta tutunma, bulunduğu ortama adapte olma ve kendileri için yaşam alanı oluşturması için av koruma ve kontrol ekiplerimiz Avcı Dernek Başkan ve üyeleri, jandarma ekipleri ve muhtarlıklarla ortaklaşa çalışılarak bulundukları ortamda takipleri aralıksız yapılacaktır. Keklik salımı yapılan avlaklarda avlanma kesinlikle yasaklanmış olup, yasaklara uymayanlar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre idari yaptırım kararları uygulanacaktır."

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Keklik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2 yıl önce

Sonra avcılar vursun Karadeniz'in av atnremani Bayburt sahipsiz memleket

Avatar
Nivli 2 yıl önce

Bir kaç gün sonra katliyamcilar gelir bildircinlara vurur kenenin bir numaralı düşmanı olan keklik bıldırcın bagartlak gibi hayvanlar asla avlanmamali avcıları kesinlikle tarlalarimizda görmek ismeyiyoruz

Avatar
Hakan 2 yıl önce

Yani da Trabzonlu ordulu Rizeli arıcılar avcılar gelir onları birbir avlamaya doğaya keklik salmak yerine biraz kontrol edelim memleketin dağları av sahası oldu

Avatar
Ozan 2 yıl önce

Avcılara eğitim verin ki vurmasınlar. Vuranlarada ceza verilmesi kekliği koruyacaktır

Avatar
Hacıalı 2 yıl önce

BAYBURTTA YETER artık avyasagı olsun avbelgesi olan hayvanları katlediyorlar 2022 yılı 2023 yılı komple avyasagıolsun

Avatar
Hasan 2 yıl önce

Keneler çoğalınca yaban hayatı destekleme programı. Doğada sadece kendini düşünen ve zararlı canlı türü insan. Bu zamanda avlanmak nedir, yaban hayatının bitme noktasına geldiği bir zamansa.

Avatar
Gardaşlık 2 yıl önce

Memleketin dağları hepimizin avcı olacak keklik olacak vurulacak bu doğanın bir dengeside avcılar doğaya tek zarar veren avcılar gibi konuşuyorsunuz boş boş