Horoz dövüştüren 23 kişiye idari para cezası!

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı, Bayburt’ta horoz dövüşü yapılan bir işletmeye baskın yaptı. İşletmedeki 23 kişiye idari para cezası uyguladı.

Horoz dövüştüren 23 kişiye idari para cezası!
Bayburt Postası - Bayburt İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Bayburt İl Merkez Gökpınar Köyü mülki sınırları içerisindeki hayvan çiftliğinde yasadışı kumar/bahis oynatmak için horoz dövüşü/müsabakası yapılacağı bilgisi alındı.

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden belirtilen adreste yapılan faaliyet sonucunda seyirci tribünü ve dövüş ringi bulunan tek katlı ahır içinde 7 horoz ile 2’si organizatör toplam 23 kişi yakalandı.

Horoz dövüşünü organize eden iki isme kumar oynanması için yer ve imkan sağlamaktan adli işlem yapılırken, ayrıca Kabahatler Kanuna Muhalefetten horoz sahibi 3 kişiye 750 TL, diğer 20 kişiye ise kişi başı 277 TL olmak üzere toplamda 7.790 TL idari para cezası uygulandı. Horozlara Veteriner Raporunun alınmasına müteakip Bayburt Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğünce de ayrıca idari işlem yapılacağı belirtildi. 





Anahtar Kelimeler:
Horoz Dövüşü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahali 4 yıl önce

Bir Bayburtlu olarak utandım..

Rasulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:
Merhamet etmeyen rahmet olunmaz.”
Rasulullah (s.a.v.) buyuruyor ki:

(Derdini anlatmaktan aciz olan) hayvanlara karşı Allah'dan korkunuz. Onlara sağlıklı olarak bininiz ve onları sağlıklı olarak yiyiniz.”.

Avatar
Agop 4 yıl önce

Eğer iş adliyeye intikal etmemişse yazıklar olsun hayvanların ahı bizi boynumuzda idari para cezası 300 700 lira ile caydırıcılık olur mu bu şeref yoksunları yarın bir daha oynatacak

Avatar
arif hikmet 4 yıl önce

Boks müsabakalarına neden baskın yapılmıyor? Aynı durum söz konusu değil mi? İnsanlık ayıbı.