Alparslan Türkeş, kabri başında anıldı

MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş, vefatının 17. yılında kabri başında anıldı...

Alparslan Türkeş, kabri başında anıldı
MHP’nin kurucusu, efsanevi lider Alparslan Türkeş, vefatının 17. yılında kabri başında anıldı.

Anma programında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk milleti nice acıları yenmiş, nice badireleri atlatmıştır. Var olmak, bir olmak, iri olmak ve daim olmak için her kuşak üstlendiği milli vecibeyi az ya da çok ifa ve icra etmiştir." dedi.

Türkeş'in kabri başında, saat 09.00’da başlayan programda Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra dualar edildi. Anma programına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dua edildikten sonra kabre su döktü.

Daha sonra bir konuşma yapan Bahçeli, şunları söyledi:

"Milletine güvenmiş, milletine sadakatle bağlanmış, milletinin huzur ve refahı için yanıp tutuşmuş fazilet zirvesi şahsiyetler için pes etmek, vazgeçmek elbette olmayacak bir şeydir. Türk milletinin tarihsel devamlılığında pay ve katkısı olan kutlu isimler her zaman duyarlı davranmayı bilmişler, ikbalin değil istikbalin peşinden koşmuşlardır. Günübirlik heveslere ve dönemsel menfaatlerin gelip geçici cazibesine aldanmamışlardır. Nefislerini terbiye etmişler, milletin hak ve hukukunu bireysel amaçların gerisinde tutmayı akıllarına dahi getirmemişlerdir. Onlar için istiklal, siyasetin manevra yapacağı, istismar üreteceği bir kavram olmamıştır. Onlar için barış ve kardeşlik asıl anlamlarıyla benimsenmiş ve sonraki çağlara miras bırakılmış, sonraki nesillere temenni ve tavsiye edilmiştir. Onlar kutuplaşma ve kavgayı kenara çekmiş, kaynaşma ve kucaklaşmayı üstün tutmuşlardır. Bu aziz vatan, kendini aşma becerisi gösteren, fedakârlıktan kaçmayan, öz değerlerine sımsıkı bağlı kalabilen yüksek irade sayesinde bağımsızlığını hem kazanmış hem de kurumsallaştırmıştır.

Türk milleti nice badireleri atlatmıştır. Var olmak, bir olmak, iri olmak ve daim olmak için her kuşak üstlendiği milli vecibeyi az ya da çok ifa ve icra etmiştir. Bu sayede ateşle çevrili bu coğrafyada Türk milleti şanıyla, şerefiyle, kültürel zenginliğiyle ayakta durmuş, gelecekteki iddia ve özlemlerinden kopmamıştır. Dün çekilen cefalar, bugün bize yurt bırakmıştır. Dün atılan adımlar, bugün bizim kıvancımız ve gururumuz haline gelmiştir. Dün verilen emekler, göğüslenen çilleler, durdurulan saldırılar bugün daha iyisini yapmak ve sağlamak için bizlerde heyecan uyandırmıştır. Yerli ve yabancı çıkar gruplarının asırlarca bitmeyen oyunlarına, azalmayan provokasyonlarına rağmen, Türk milleti kırılmayan çizgisiyle, aşınmayan ahlak ve erdemiyle bugünlere ulaşmıştır. Milliyetçi ülkücü hareket bunların her zaman farkında olacaktır. Gafiller milli değerleri inkar etse de, bu milletin yılmaz ve yenilmez savunucusu olan Türkiye sevdalıları inkarı ihanet görmeye ısrarla devam edecektir. Bu aynı zamanda, geçmişimize ve muhterem ecdadımıza vefa ve gönül borcumuzun bir gereğidir. Bundan sonra da milliyetçi ülkücü hareket, millet hizmetini artan bir şevkle, inanmışlıkla ve coşkuyla sürdürecektir. Tarihte çok daha kötü durumlara düşmüş olan büyük milletimiz için dün olduğu gibi bugün de çare ve çıkış yönü bellidir. O da; milliyetçiliktir ve 45 yıllık milli hafızayla milletinin son ümidi olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Biz şartlar ne kadar ağır olursa olsun, Türkiye ve Türk milleti için çalışmaktan, çırpınmaktan, üretmekten ve mücadeleden yorulmayacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.