Selçuklu Mirası onarım ve temizlik bekliyor!

Bayburt’un ünlü Selçuklu eseri Korgan Köprü, korkuluk kısımlarındaki kırılmış taşları ile onarım bekliyor.

Selçuklu Mirası onarım ve temizlik bekliyor!
Bayburt Postası - Bayburt'ta doğa ve tarih katliamı dur duraksız devam ediyor. Göz göre göre katledilen doğa ve tarihi eserlerden biri şüphesiz Korgan Köprü.



Bayburt’un ünlü Selçuklu eseri Korgan Köprü, korkuluk kısımlarındaki kırılmış taşları ile onarım bekliyor. Öte yandan piknik alanı olarak da kullanılan bölge adeta çöplük yuvası haline gelmiş durumda. Alanda insanın geride bıraktığı pislikler gözler önündeyekn bir başka üzücü durum ise, çocuk oyun parkındaki o çirkin görüntüler. Salıncakları tamamen yok olan çocuk oyun parkındaki diğer oyun alanları da sağlık açısından pek iç açıcı görünmüyor.



Dokusuna ve mimarisine aykırı bir şekilde çevresinde yapılan piknik alanı çalışması ile bir dönem gündem konusu olan Korgan Köprü, şimdi ise insanoğlunun geride bıraktığı pisliklerle boğuşuyor.

Halk arasında 'Meliğin Köprüsü' olarak da bilinen ve son olarak 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen kentin ünlü Selçuklu eseri daha önceden gündeme getirdiğimiz bir haber sonrası sökülen köprünün sağ ve sol korkuluk kısımlarındaki bazı taşlar onarılmıştı. Tarihi köprü şimdi ise hem onarım, hem de acil bir temizlik bekliyor. Hem piknik alanında hem de dere yatağında ve kenarlarında. 


Haber ve Fotoğraflar: Murat Okutmuş 


Anahtar Kelimeler:
Korgan Köprü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt 4 yıl önce

hafta sonu çocuklarla şehir parkına gittim.inanın çocuklarımdan utandım her yer pislik içerisinde.

Avatar
rambo yağız 4 yıl önce

Ne beklersiniz bizim insanımızdan kesin kendi evleride aynı pislik içindedir hani derler ya yatan aslan yatağından bellidir diye hiç utanma yok yedin kaldır koy çöp kutusuna rezillik insan utanıyor küçücük bayburt ama insanı en büğük düzensiz :: (((

Avatar
Demokrat Bayburt 4 yıl önce

Lafa gelince kimseyi beğenmeyiz ama görüntüye bakınca her şey ortada. İnsanımız temiz değil. Temiz olmayı bilmiyor.

Avatar
Emmi 4 yıl önce

Benim anla anlamadığım turizm müdürünü sizlerde dahil öyle metediyorsunuz ki örnek vereyim çımağıl mağarası kapı kilitli lambalar patlak, helva buz mağarası dağda kayboluyorsunuz tabela yok, derebaşı virajları tabela yok gidin beğenmediğiniz illerdeki yollardaki tanıtım bilbordları bile insanı gezmeye cezbediyor. Ne yazık ki korganda ve insanların pisliğide ayrı bir sorun

Avatar
Hakan 4 yıl önce

neyazikki bu çevre kitliliği türkiyenin heryerinde gördügümuz bir sorun bir zamanlar avrupalı seyyahların kitaplarında temizmiğiyle övdügü müsluman türk milletinden eser kalmamıs şimdi avtupanın cadde ve sokak parklarını över duruma gelmişiz problem milletimizde egitim şart

Avatar
isa 4 yıl önce

ben bisikletle gittim içeri giremeden döndüm.Yolu çamur ve bakımsız

Avatar
Selim 69 4 yıl önce

sayın emmi rumuzlu yorumcu ifade ettiğiniz yerler başka kurumlara tahsisli yani kültür ve turizm müdürlüğünün yetkisi dışında. bunlardan biride korgan köprüsü olmasına rağmen müdürlük tarafından bir çok kez onarımı yaptırılmıştır. çımağıl mağarası tabiat varlığı olması sebebiyle başka bakanlığa tahsisli, kop kayak Merkezi de öyle olmasına rağmen 3 yıldır proje çalışmaları devam etmektedir. İl müdürlüğüne tahsisli olan kalede ise 3 yıldır çalışılmakta olup sonucu bütün Bayburtluların göreceğinden şüpheniz olmasın.