Şehit Nusret Parkı'na yeni düzenleme

Şehit Nusret Parkı, Bayburt Belediyesi tarafından yeniden düzenleniyor.

Şehit Nusret Parkı'na yeni düzenleme
Bayburt Postası - Cumhuriyet Caddesi üzerinden yer alan Şehit Nusret Parkı’nda yapılacak olan yeni düzenlemeler dolayısıyla söküm çalışmaları başladı.

5 Ağustos 1920 tarihinde Beyazıt Meydanı'nda işgal zihniyetini memnun etmek için idam edilen Bayburt Kaymakamı Şehit Nusret Bey’in isminin verildiği ve Bayburtluların uğrak mekânı olan park yapılan söküm işlemlerinin ardından yeniden düzenlenecek.

Çalışmaları yerinde takip eden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (kovid-19) ile mücadelede ilaçlama, dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları başta olmak üzere bütün imkânlarımızı seferber ederken bir taraftan da halkımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şehrimizde halkımızın nefes aldığı parklardan olan ve uzun yıllar hizmet veren Şehit Nusret Parkı’nda yıpranmalardan dolayı söküm işlemi başlattık. Hazırladığımız proje kapsamında daha modern ve göz dolduracak şekilde düzenleyerek bu parkı halkımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olan Şehit Nusret Parkı’nı şehrimizin mevsim koşullarına uygun ağaç ve bitkilerle donatıp oturma grupları ile vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan oluşturacağız. Biz çalışmalarımızı aksatmadan devam ettirirken vatandaşlarımız da tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemiz geneline yayılan Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi dolayısıyla evlerinden dışarı çıkmamaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. İnşallah bu salgın sona erdiğinde vatandaşlarımızla parklarımızda ve birçok mekânda bir araya geleceğiz” diye konuştu.

Başkan Pekmezci'nin daha önceden belirttiği üzere yeni düzenlemede parkta Şehit Nusret Bey'in bir büstü ve hayat hikayesi de yer alacak.  

Başkan Pekmezci’ye incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, Fen İşleri Müdürü Kasım Çeker, İmar ve Şehircilik Müdürü Hamit Kaygusuz, Plan ve Proje Müdürü ile Veteriner İşleri Müdürü Benal Akburak eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamdi 4 yıl önce

Başkanım istihdam sağlamayı düşünüyormusun insanlar bunu bekliyor

Avatar
kerem 4 yıl önce

Sayın başkan iş istiyoruz iş park bahçe karın doyurmuyor mhp lileri zaten işe almıyorlar bir belediyeye umut bağladılar kazandınız sizdende ses seda yok sadece kendinizi düşünmeyin belediyede mhp liler size kızarak emekliye ayrılıyor nedeni nedir acaba bilmek istiyoruz

Avatar
Ahmet Çağıldak 4 yıl önce

En önemlisi park tabelası, öyle ışıklı fiberglas ya da plastikten değil yine orjinaline yakın fırınlanmış metal üstüne Bayburt, olmadı çevre illerden birinde yaşayan bu işleri bilen birine yaptırılmalı.

Avatar
Agop 4 yıl önce

Böyle pislikten geçilmeyen bir park şehrimize yakışmıyordu başkandan Allah razı olsun

Avatar
Ahmet Çağıldak 4 yıl önce

Sayın başkan ve sayın yetkililer, bir Bayburtlu olarak sadece görevimi yapıyor ve uyarıyorum. Orası özellikle son 20 yıldır ihmal edilmiş Bayburtun son kalmış vahasıdır. Kaş yaparken göz çıkarılmamalı. Yoksa Kırkçeşmeler ya da Çoruhun katli gibi orası da kentin tarihsel ve yerel belleğinden silinir. Zaten hilal şeklinde yazılmış o güzelim ‘Şehit Nusret Parkı tabelasının da vaktiyle kasıtlı sökülüp çöpe atıldığını düşünüyorum. Orası sadece bir inşaatçı marifetiyle inşa edilecek yer değil, korunup düzeltilip sundurması plastik ondulin çatı yerine Osmanlı kiremitiyle kaplanması gereken bir mekan. Daha önceki fotoğraf ve belgeler orayı ıslah ederken size yol gösterebilir. Kurumuş bir ağaç hariç ordan hiçbir ağaç kesilmemeli. Yeni ağaçlar dikilecekse de yeterli yer var. Kapalı mekan ise ocak ve tuvalet dışında büyütülmemeli. Nehirle insanın göz teması korunmalı. Yeni ve modern yapacağım diye günümüzün ucuz beton tarhları, alüminyum doğramaları ve lunapark ışıklarıyla aydınlatılmamalı. En