Demirözü'ndeki tekne turlarına ilgi arttı

1996 yılında tarımsal sulama amaçlı olarak yapımına başlanan ve 2003 yılında hizmet vermeye başlayan Demirözü Barajı, son yıllarda turizm odaklı hizmetini artırdı.

Demirözü'ndeki tekne turlarına ilgi arttı

Bayburt Postası - Loru Çayı üzerinde kurulan baraj çevresine Demirözü Belediyesi tarafından yapılan sosyal tesisler, oyun alanları ve diğer aktivitelere vatandaşın ilgisi yoğun oluyor.

Dev salıncak ve zipline ile gençlerin ilgi odağı olan Demirözü Barajı’nın en çok ilgi gören etkinliği ise barajdaki tekne turları.

Demirözü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Diriliş isimli tekne, 5 ay boyunca ziyaretçilerine tekne turu keyfini yaşatıyor. 

Kişi başı bedeli 15 lira olan tekne turlarını günlük ortalama 500 ziyaretçi tercih ediyor.

Aylık 15 bin, 5 ayda 75 bin kişinin tercih ettiği tekne turlarının yanı sıra alandaki diğer aktivitelerin de tercih edilmesi eklenince 3 bin kişilik ilçe sezonda 100 bin turisti ağırlıyor.

Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ile entegre bir biçimde düşünülen Demirözü Barajı’nın Bayburt’un en çok turist çeken noktalarından biri olduğunu ifade ederek, Demirözü ilçesinin gelişiminde turizmin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Başkan Gürer, yeni tesislerinde ekleneceği alanın gün geçtikçe ziyaretçi sayısını artırdığını ifade ederek, ilçe olarak bu ilgiden mutlu olduklarını dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 2 yıl önce

Sayın Başkan: barajın çevresini ağaçlandırma kampanyası başlatırsanız karınca karınca destek olurum.