Çoruh müdavimlerinin yeni adresi: Gez köyü civarı

Dünyanın içinden nehir geçen şehirleri arasında nehirle bağ kurma bakımından belki de en özel şehir olan Bayburt’ta, Çoruh kıyıları yaz aylarının başlıca mekânı olmaya devam ediyor.

Çoruh müdavimlerinin yeni adresi: Gez köyü civarı

Bayburt Postası - 1990’lı yıllardan günümüze aşamalı olarak şehir içinde nehirle bağı koparılan Bayburt’ta Çoruh nehrinin müdavimleri her yıl yeni yerler keşfediyor.

Çoruh kıyılarını kılıfına uydurularak imara açılmasından sonra merkezde canlılar ile bağı koparılan nehre girmek isteyen vatandaşlar, bunu yapabilmek için kilometrelerce uzağa gidiyor. 

2017 yılında Bayburt Belediyesi tarafından Kopuz köprüsü yanında yapılan alanın tam anlamıyla ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmaması yüzme meraklılarını yeni yerlere yöneltti.

Her yıl yeni bir yer keşfeden Çoruh müdavimleri, bu yıl Gez köyü civarını plaja çevirdi. Hafta sonu iki gün boyunca bine yakın kişinin tercih ettiği Gez köyü civarında keyifli anlar yaşandı. 

Hafta sonunu yüzmeye ayıran gençler, her geçen yıl Çoruh’a girebilmek için kat ettikleri mesafenin uzadığından bahsederek, bu konuya Bayburt Belediyesi’nin bir çare bulmasını talep ediyorlar.   

Çoruh kıyılarında yüzme alanları yapılabileceğini hatırlatan İbrahim Turanoğlu adlı genç, belediyeden Çoruh nehri üzerinde birkaç plaj yapmasını istedi. Yaz aylarında sürekli Çoruh nehrine girmek için yer aradıklarını ifade eden Turanoğlu, Bayburt Belediyesi’nin bu eksikliği gidermesi gerektiğini dile getirdi. 

Erzincan’da ikamet eden Doğan Altunay ise, Tunceli’de Pülümür Deresi üzerinde yapılan 10’a yakın plajı örnek göstererek, böylesi mekânların Çoruh nehri üzerinde de meydana getirilebileceğini ifade etti.

Kendisinin Çoruh’la ilgili anılarının benzerlerini çocuklarının da yaşamasını istediğini ve bu yüzden çocuklarını Çoruh nehrine getirdiğini söyleyen Gökhan Yumak ise, Gez köyündeki alanın da birkaç dokunuş ile çok güzel bir yüzme yeri haline getirilebileceğinin altını çizdi.     


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hatem serkan taner 2 yıl önce

Bu nehir bizim gelecek nesillere aktaracağımız bir mirastır. Bizlerin anıları var millet, vicdan, eğri ağaç ,kopuz da söyle yüzdük diye başlayan… Gurbetten gelip Çoruh un serin sularında çimmek için bir hevesle yer arayıp bulamayan haklı bir serzenişle fazla birşeymiki bu yapılmıyor diyerek dudak büküp gitmeler…Bu şehrin yaşayanları her şeyin en güzeline laik vesselam

Avatar
Veli 2 yıl önce

Öncelikle Nehrimizi çöplük olarak kullanmayalım. Avrupa ülkelerinde şehrin içinden gecen akarsuların çevresine-kıyilarına bir bakın, sonra gelin Çoruh'a yaptıklarımızla karşılaştırın. Mühendislerimiz mi iyi değil, şehri yönetenler mi bir şey bilmiyor. Yapılanlara bakın koca nehri insanlardan uzaklaştırdılar. Kenarlarına koca koca betonlar döktüler, elimizi çoruh'un suyuna hasret bıraktılar.