Bayburt'ta 10 bin dönüm arazide fidan dikimi

Bayburt'ta '11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü' kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi.

Bayburt'ta 10 bin dönüm arazide fidan dikimi

Bayburt Postası - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” teması ile 81 İlde 1.023 lokasyonda eş zamanlı gerçekleştirilen fidan dikimi gerçekleştirildi. 
 
Bu kapsamda ilde gerçekleşen fidan dikim etkinliğinde, il merkezi ve ilçelerde olmak üzere 11 ayrı lokasyonda Akasya, Ceviz, Badem, İğde, Yabani Elma-Armut, Kiraz ve Sarıçam türlerinden oluşan fidanlar toıprakla buluştu. 
 
Gez köyündeki etkinlikte konuşan Vali Cüneyt Epcim, Bayburt genelinde 10 bin dönüm civarında bir alanda ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını ifade etti.
 
Vali Epcim, Orman İşletme müdürü Zeynel Yalçındağ ve ekibine ağaçlandırma çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, herkesin en az 5 fidan dikmesi temennisinde bulundu.

Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin adına düzenlenen fidanı da toprakla buluşturdu.
 
Ayrıca fidan dikimi sonrası Bayburt Valiliği önünde 1700 fidan da vatandaşlara dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 1 yıl önce

Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çok güzel bir gelenek oldu...Tebrik ediyorum...

Avatar
Vatansever 1 yıl önce

Nihayet güzel bir çalışma örneği gördük. Her gelen Valimiz Ali Haydarı valiyi örnek almış olsaydı her yer ASLAN DAĞI olmuştu.

Avatar
BİR FANİ 1 yıl önce

BAYBURT'TA FİDAN DİKME FESTİVALLERİ DÜZENLENMELİ VALİLİK VE KÖY DERNEKLERİ GURBETTEKİ HEMŞERİLERİMİZLE BERABER FİDAN HERFENESİ İLK VE SON BAHARDA KÖY MUHTARLARININ ORGANİZE ETTİĞİ OGM İLE İSTİŞARELİ OLARAK MÜSAİT MERA YERLERİNE DİKMEK ÜZERE UYGUN AĞAÇ TEMİNİ GURBETTEKİ (İSTANBUL GİBİ ) KÖY GENÇERİNDEN OLUŞAN BİRER OTOBÜS İLE BARLARIN OYNANDIĞI YEMEKLERİN YENDİĞİ FUTBOL PİKNİK EĞLENCE AKTİVİTELERİNİN YAPILDIĞI CUMA AKŞAMI ÇIKILIP PAZAR AKŞAMI DÖNÜLECEK ŞEKİLDE BİR TAŞLA HEM KAYNAŞMA HEM BOZ DAĞLARIMIZI YEŞERTME VESSELAM...