Türkiye Tarım Kredi Kooperatifinden 'o haber' için açıklama

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, bir Bayburtlu'nun işinden olduğunu bildiren haberimizle ilgili bir yazılı açıklama yayınladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifinden 'o haber' için açıklama
Bayburt Postası - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, bir Bayburtlu'nun işinden olduğunu bildiren haberimizle ilgili bir yazılı açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

"TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MERKEZ BİRLİĞİ

İnternet sitenizde (www.bayburtpostasi.com.tr) 04 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan “Babaannesinin cenazesine katıldı, işinden oldu!” başlıklı habere ilişkin olarak kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuş olup bu duyurumuzun internet sitenizde aynı şekilde yayımlanmasını talep ederiz.

BASIN AÇIKLAMASI:

Trabzon Bölge Birliğine bağlı 1429 Sayılı Demirözü Tarım Kredi Kooperatifinde Kooperatif Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Murat Çeçen’in 2019 yılı Eylül ayı içinde 7 iş günü işverenden izin almadan ve bilgi vermeden işe gelmediği, bunun yanında; işyerinde tutulan 2 aylık kamera kayıtlarının incelenmesinde; Temmuz ayında bir gün işe hiç gelmediği, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında müteaddit defalar işe geç geldiği ve işten erken ayrıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu hususlar hep birlikte değerlendirildiğinde, adı geçenin işe devamsızlığını alışkanlık haline getirdiği ve işine kayıtsızlığının kabul edilemez boyutta olduğu, iş sözleşmesinin devamının bir işveren bakımından çekilmez hale geldiği, gerek Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri ve Kooperatif personelinin ifadeleri ve gerekse işyeri kayıtları ile sabit olduğundan, İş Kanunun işverene verdiği yetki çerçevesinde adı geçenin iş sözleşmesi, Yönetim Kurulumuzun kararıyla haklı nedenle feshedilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla bildiririz

TÜRKİYE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ KURUMSAL İLETİŞİM MÜDÜRLÜĞÜ"



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.