TOKİ, Bayburt'a 300 konut yapıyor, müracaatlar alınmaya başlandı

TOKİ’nin 81 ilde yapacağı 100 Bin Sosyal Konut Projesi'nden Bayburt'a 300 konut yapılacak.

TOKİ, Bayburt'a 300 konut yapıyor, müracaatlar alınmaya başlandı
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı Türkiye genelinde '100 Bin Sosyal Konut Projesi' kapsamında Bayburt’ta 300 konut yapılacak.

Bayburt’ta yapılacak olan 2+1 ve 3+1 tipinde 300 konut için Ziraat Bankası 16.12.2019 taraihinden  itibaren daire fiyatının yüzde 10’unu almaya başladı. Ziraat Bankası 15 Ocak tarihine kadar başvuru almaya devam edecek.

Yapılacak olan Konutları’ndaki daireler 2+1 ve 3+1 tipinde olacak ve ödemeler 240 ay vade ve yüzde 0,49 faiz imkanı sunulacak. 2+1 büyüklüğündeki dairelerin fiyatları 140 bin ile 180 bin TL arasında değişirken, 3+1 büyüklüğündeki dairelerin fiyatları ise 160 bin ile 210 bin TL arasında değişiyor.

Kimler başvuracak?

T.C. vatandaşı ve 25 yaşını tamamlamış olmak. Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan çok ikamet ediyor veya proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Kendine, eş ve çocukları üzerine ev bulunmaması, daha önce TOKİ’den ev almamış olmaları. Hane gelirinin en çok İstanbul‘da net 6 bin, diğer illerde 5 bin 500 lira olması. Vefat eden emeklinin emekli olmayan eşi de başvuru yapabilir.

Nasıl başvurulacak?

Nüfus cüzdanı ile başvuru yapılacak. Ayrıca; emekliler, engelliler, şehit aileleri ve harp malulleri durumlarını gösteren “belgeyi” sunacak. 2+1’lere 500, 3+1’lere bin lira başvuru bedeli alınacak. Bu peşinattan düşülecek.

Nasıl ödenecek?

Fiyatın yüzde 10’u peşin, kalanı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecek. Taksitler, sözleşme tarihini takip eden ay başlatılacak. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerinde konutlar sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak.

Anahtar Kelimeler:
TokBayburta Konut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 4 yıl önce

Ortada kriz varken devletin betona para gömmesi nasıl iş. Üretim Üretim olmayan yerde kalkınma olmaz, işsizlik önlenemez. Fabrika olmalı

Avatar
REİS 4 yıl önce

UFAK BİR HESAPLAMAYLA BİR EV 350 BİNLİRAYA GELİYOR 100 MT 2 EV 3+1

Avatar
reis 4 yıl önce

Hangi alana inşa edilecek.

Avatar
bayburt 4 yıl önce

bu konutlar nereye yapılacak.