TBBDF ve Bayburt Üniversitesinin Projesine AB'den 250 Bin Euro

Bayburt Üniversitesinin ortak olduğu ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından yürütülecek olan "Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations (PCSOS)" isimli proje, Avrupa Birliğinin Erasmus+ destek programı kapsamında 250 Bin Euro finansmana hak kazandı.

TBBDF ve Bayburt Üniversitesinin Projesine AB'den 250 Bin Euro

Bayburt Postası - Yürütücülüğünü TBBDF Başkanı kimliğiyle Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in üstlendiği projenin Bayburt Üniversitesi Koordinatörlüğünü ise Öğr. Gör. Onur Akman yapacak. 

TBBDF ve Bayburt Üniversitesinin yanı sıra CBI (İsviçre), ASFAS (Sırbistan) ve ZSC (Hırvatistan) gibi uluslararası federasyon ve konferasyonların ortakları arasında yer aldığı büyük iş birliği projesi, Brüksel Merkezli AB'nin en yüksek proje finansman desteklerinden birini elde etti. Türkçe başlığıyla "Sporda Çocukların Korunması: Güvenli Gelişim ve Kapsayıcı Spor Organizasyonları" olarak ifade edilen PCSOS, spor organizasyonlarının sporda çocuk koruma programındaki kapasitesini geliştirme işlevi görecek. Spor organizasyonlarını çocukların güvenli yetişmesi yönünden koruyucu ve kapsayıcı etkinlikler olarak geliştirmeyi hedefleyen proje, çocuk gelişimi, psikoloji ve sosyoloji gibi birçok disiplinin bir arada çalıştığı sinerjik bir süreç tasarımı içerecek. 

Aynı zamanda projenin paydaşları arasında yer alan Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve TBBDF Başkanı da olan ve proje yürütücülüğü görevini üstlenen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, AB finasmanı ile yürütülecek proje hakkında şunları söyledi:

"Uluslararası ve ulusal federasyonlar düzeyinde büyük çaplı bir girişim olarak başlattığımız bu spor yönetimi projesi, sürdürülebilir nesiller için gereken güven ve kapsayıcılık ilkelerinin kapasitesini ölçmede ve kullanmada etkili çözümler arayacak. Bayburt Üniversitesi olarak entegre olduğumuz spor kültüründe artık küresel ve disiplinlerarası sorun çözümlerine müdahil oluyoruz. Çocukların sağlıklı ve güvenli yetişmesinde hem ideal toplumsallaşma, hem değerler eğitimi, hem başarılı bireyselleşme ve kendini gerçekleştirme, hem ait olma, hem tasarım düşünme hem de eşitlik duygusuna hitap eden proje, sporun iyileştirici ve bütünleştirici gücünden istifade edecek. Bugünün dünyasında çocuk gelişimi için hangi sorun varsa, hepsinin çözümüne nitelikli katkılar üreteceğiz. Sporu, çocukların kendilerini, hayatı ve geleceği güvenle idrak etmesinde ve faydalı toplumsal yaşam ölçütlerine katkı sunmasında birleştirici bir ilişki olarak modelleyeceğiz. Proje sonuçlarını ise ulusal ve uluslararası yeni projeler için bir zemin bilgisi olarak kullanıp yaygın etki sağlayacağız. Tüm proje ortaklarımıza ve Avrupa Birliğine katkıları için teşekkür ederim".  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.