Dördüncü aday, Yılmaz Kaya

Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala işadamı Yılmaz Kaya da adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan İbrahim Yumak, işadamları Hayri Tekin ve Nafiz Yarımer’in adaylık açıklamasının ardından Yılmaz Kaya da bugün yaptığı basın açıklamasıyla adaylığını duyurdu.

Dördüncü aday, Yılmaz Kaya

Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala işadamı Yılmaz Kaya da adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan İbrahim Yumak, işadamları Hayri Tekin ve Nafiz Yarımer’in adaylık açıklamasının ardından Yılmaz Kaya da bugün yaptığı basın açıklamasıyla adaylığını duyurdu.

4 ay öncesinden seçim çalışmalarına başladığını ve BTSO’da bugüne kadar yapılan icraatların yetersiz olduğunu düşündüğü için başkan adayı olduğunu söyleyen Kaya, “Bayburt göç veren iller sıralamasında ilk sırada yer almaktadır. Üretimde ve ürettiğini pazarlamada da ne yazık ki son sıradadır. Uygulanacak doğru projeler, yerinde yatırımlar şehir ekonomisini canlandıracaktır. Seçimlerden başarılı bir şekilde çıktığımız taktirde projelerini hazırlayan, birikimlerini Bayburt’ta değerlendirmek isteyen tüm yerli ve yabancı yatırımcılara gerekli her türlü desteği sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

7 grupta gerçekleşecek seçimlerde meslek guruplarındaki adaylarını da açıklayan Kaya, BTSO Meclis Başkanı ve başkan adayı olan Hayri Tekin’i de hedef aldığı açıklamasında, “Ben yapılanların yetersiz olduğunu adaylığımın gerekçesi olarak açıklıyorum. Diğer taraftan birileri mevcut yönetimi zem ederek adaylığını masumlaştırmaya çalışırken, unutulmamalıdır ki irdeledikleri şahıslarla takriben 4 yıldır birlikte meclis başkanlığı görevini yürüttüler. Yanlış varsa ki var, o halde ikisi de birbirinin olumsuz anlamda aynısıdır” ifadelerine yer verdi.  

Kaya, başkan seçilmesi halinde yapacağı icraatlara da değindiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“4 Mayıs 2013 Cumartesi günü yapılacak olan Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde başkanlığa adaylığımı sizin aracılığınızla açıklıyorum. Her ne kadar maksadımız kimseyi incitmemek olsa da adaylığımızın gerekçesi yapılan icraatların yetersiz olduğuna kanaat getirmemizdir. Ben yapılanların yetersiz olduğunu adaylığımın gerekçesi olarak açıklıyorum. Diğer taraftan birileri mevcut yönetimi zem ederek adaylığını masumlaştırmaya çalışırken, unutulmamalıdır ki irdeledikleri şahıslarla takriben 4 yıldır birlikte meclis başkanlığı görevini yürüttüler. Yanlış varsa ki var, o halde ikisi de birbirinin olumsuz anlamda aynısıdır. 30 yıldır üyesi olduğum Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nın her zaman oy veren cenahında yer aldım. Bu dönem zarfında gözle görülen en müspet icraatım Ticaret ve Sanayi Odası binasının inşasının olduğunu söyleyebilirim.”

“Belli bir kesimi değil tüm üyeleri kapsayan çalışmalar yapacağız””

"Ticaret ve Sanayi odalarının en temel görevlerinden bazıları ticaret ve sanayiyi ilgilendiren bilgi ve haberleri derleyerek ilgililere ulaştırmak, mesleki ahlakı ve sosyal dayanışmayı korumak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun suretle gelişmesine çalışmak. Genel menfaatler derken, söylemek istediğimiz Ticaret ve Sanayi Odası’nı yalnızca belli bir kesim değil bütün üyeleri kapsayacak şekilde çalışmalar yapmasını sağlamak, dolayısı ile tüm şehir ekonomisine katkı yapmasını sağlamaktır. Şehir ekonomisinin canlı olması, ticari yoğunluğun fazla olması, iş sahalarının açılmasına istihdam alanlarının artırılmasına vesile olacağı gibi sadece şehrimizin değil ülkemizin de en büyük toplumsal ve ekonomik sorunu olan işsizliğin giderilmesini sağlayacaktır.”

“Bayburt üretim ve ürettiğini pazarlamada son sıradadır”

“Bilindiği üzere Bayburt göç veren iller sıralamasında ilk sırada yer almaktadır. Üretimde ve ürettiğini pazarlamada da ne yazık ki son sıradadır. Uygulanacak doğru projeler, yerinde yatırımlar şehir ekonomisini canlandıracaktır. 2012 yılında çıkan yeni teşvik yasası ile birlikte yatırımcılara gerekli kolaylıklar sağlanmış ve yetkili mercilerin bu konuda yatırımcıları bilgilendirmesine ve müteşebbislerin Bayburt’a çekilebilmesi için gerekli alt yapı ve teknik şartların oluşturulmasına kalmıştır.” 

“Yerli ve yabancı yatırımcılara destek sağlayacağız”

“Seçimlerden başarılı bir şekilde çıktığımız taktirde projelerini hazırlayan, birikimlerini Bayburt’ta değerlendirmek isteyen tüm yerli ve yabancı yatırımcılara gerekli her türlü desteği sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Oda üyelerimizden ekonomik durumu iyi olmayanların ziyaret ve istihbarat yapılmak sureti ile bilgi sahibi olunması elzemdir. Gerekirse, odamız bünyesinde fon tahsis edilerek mühim konularda ihtiyaçlı olanlara katkı sağlanabilir. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte liste adaylarımızın takdimini yapmak istiyorum. 1. grupta aday göstermedik. 2. grupta Celalettin Topyay ve Abdurrahman İbiş, 3. grupta Yılmaz Kaya, Gökhan Yücel ve Aziz Emre Dörtkol, 4. grupta İbrahim Hakkı Özger, Salih Aktürk ve Güngör Handekli, 5. grupta Asım Çeker ve Ayhan Demir, 6. grupta Zafer Akduman ve Mahmut Osmanoğulları, 7. grupta ise Cüneyt Keskin ve Naci Karakoç. Bu vesile ile oda seçimimizin memleketimize milletimize hayırlar getirmesini temenni eder, hepinize saygılar sunarken bütün adaylara da başarılar dilerim."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.