BTSO adayı Tekin'den sert çıkış

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Hayri Tekin, seçim startı verildiğinden beri dürüst bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, “İlkeli ve dürüst davrandık. Şimdi burda söyleyemeyeceğim 'şark kurnazlığı'nı hiç düşünmedik. Üyelerimizin ekonomik ve sosyal zaaflarından faydalanmadık. Seçimi kazanmak için 'bindirme üye' yapmadık. Hep ilkesel olarak bu kentte ticaret yapan üreten üyelerimizin tercihine saygı duyacağımızı söyledik ve öylede yaptık. İyide yaptık” dedi.

BTSO adayı Tekin'den sert çıkış

Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Hayri Tekin, seçim startı verildiğinden beri dürüst bir şekilde çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, “İlkeli ve dürüst davrandık. Şimdi burda söyleyemeyeceğim 'şark kurnazlığı'nı hiç düşünmedik. Üyelerimizin ekonomik ve sosyal zaaflarından faydalanmadık. Seçimi kazanmak için 'bindirme üye' yapmadık. Hep ilkesel olarak bu kentte ticaret yapan üreten üyelerimizin tercihine saygı duyacağımızı söyledik ve öylede yaptık. İyide yaptık” dedi.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nı yürütmekte iken başkanlığa aday olan işadamı Hayri Tekin, bir basın açıklaması düzenleyerek 4 Mayıs Cumartesi günü yapılacak ve 7 grupta gerçekleşecek seçimlerde meslek guruplarındaki adaylarını tanıttı.

Bayburt Konaklama tesislerinde yapılan basın toplantısında konuşan Tekin, Bayburt’un geçmiş yıllardaki üretim ve ticaretiyle bölgenin merkezi olduğunu ifade ederek, “Konya’ya ziraat aleteri, çevre illere ayakkabı ve  tonlarca hayvansal ürün sattığımızda nüfusumuz 150 binin üzerindeydi. Bugün üretmeyen ticareti her geçen gün kan kaybeden bu kentte aynı oranda göç de devam ediyor” dedi.

“Bayburt’un kalkınması göçün durması ve nüfusun artması için mutlaka ticareti ve üretimi düştüğü yerden kaldırmak zorundayız. Ne kadar bunu başarırsak o oranda Bayburt büyüyecektir” diyerek sözlerine devam eden Tekin, BTSO Başkanı İbrahim Yumak’ı da hedef aldığı açıklamasında, “Başarılarını renkli kuşe kağıtlarda boy boy fotoğraflarıyla albüm formatında kitaplaştırarak anlatanlar, Bayburt’un son nüfus sayımına ve ticaretine baksınlar. Başarılarının ne olduğunu göreceklerdir” diye konuştu.

Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi TSO seçimlerine çok az bir süre kaldı. Şubat ayından bugüne kadar yaşanan süreçte, yaşananlar ve üyeler üzerinde kurulan baskıyı kaldırmak veya azaltmak süreci daha fazla germemek için biz basın açıklaması yapmayı düşünmüyorduk ancak Danıştay’ın aldığı kararın arkasına sığınarak, yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut başkan sayın İbrahim Yumak’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısının ardından birazda zorunlu olarak biz de bu toplantıyı yapmak ihtiyacını duyduk."

“Üyelerimizin ekonomik ve sosyal zaaflarından faydalanmadık”

“İbrahim beyin söylediği gibi bizim gizli saklı üyemiz olmadı. 3 aylık süreçte hep şeffaf ve seçmenin önünde olduk. Burda bulunan ekibimizle üyelerimizi  ziyaret ederek düşüncelerimizi ve yapmak istediklerimizi paylaştık. İlkeli ve dürüst davrandık. Şimdi burda söyleyemeyeceğim 'şark kurnazlığı'nı hiç düşünmedik. Üyelerimizin ekonomik ve sosyal zaaflarından faydalanmadık. Seçimi kazanmak için 'bindirme üye' yapmadık. Hep ilkesel olarak bu kentte ticaret yapan, üreten üyelerimizin tercihine saygı duyacağımızı söyledik ve öylede yaptık. İyide yaptık.”

“Ticareti ve üretimi düştüğü yerden kaldırmak zorundayız”

“Değerli arkadaşlar Mevlana, “Dünyanın en güç işi, bir şeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını, ses çıkarmadan seyretmektir’ diyor. Ben ve arkadaşlarım, bu anlayışla yola çıktık. Artık sessiz kalamazdık. Biz biliyoruz ki ülkelerin kalkınması ve yaşam düzeyinin yükselmesi ancak ticaret ve üretmekle oluyor. Bayburt geçmiş yıllardaki üretim ve ticaretiyle bölgenin merkeziydi. Konya’ya ziraat aletleri, çevre illere ayakkabı ve tonlarca hayvansal ürün sattığımızda nüfusumuz 150 binin üzerindeydi. Bu gün üretmeyen ticareti her geçen gün kan kaybeden bu kentte aynı oranda göç de devam ediyor. Bayburt’un kalkınması göçün durması ve nüfusun artması için mutlaka ticareti ve üretimi düştüğü yerden kaldırmak zorundayız. Ne kadar bunu başarırsak o oranda Bayburt büyüyecektir. Başarılarını renkli kuşe kağıtlarda boy boy fotoğraflarıyla albüm formatında kitaplaştırarak anlatanlar, Bayburt’un son nüfus sayımına ve ticaretine baksınlar. Başarılarının ne olduğunu göreceklerdir.”

“Sorunları stratejik akıl bilgi ile çözeceğiz”

“Biz neler yapacağımızı biliyoruz. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna farklı ve çağdaş bir yönetim anlayışı getirmek yaşadığımız bu sorunları çözecektir. Tecrübeleriyle yöneteceğini söyleyenlere, biz sorunları stratejik akıl bilgi ve üyelerimizin katılımlarıyla çözeceğiz diyoruz. Gelişen değişen bir dünyada bu değişimi anlayan yorumlayan ve uygulayabilecek bir vizyonla, Ticaret Odası ticaretteki ve üretimdeki sorunları aşacaktır.”

“Özel ilişkiler değil akılcı bir yönetim vaat ediyoruz”

“Kısacası biz çağdaş bir vizyonla yola çıktık. Bizim vizyonumuzun diğer aday gruplardan farkı da bu noktada netleşiyor. Bizler, Bayburt’un ekonomik ve sosyal sorunlarının var olan ve bugüne dek uygulanamayan, yeni ve atılımcı yöntemlerle ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. 'Tecrübeyle özel ilişkilerle' değil yenilikçi, katılımcı, rasyonel, akılcı bir yönetim vadediyoruz.”

“Çözüm üretemeyen bir TSO istemiyoruz”

“Bunlar nelerdir? Yıllardır üretiyor ticaret yapıyoruz. Hepimiz Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyesiyiz. Biz sorunlara seyirci kalan, çözüm üretemeyen bir TSO istemiyoruz! Bizim yönetimimizdeki Ticaret ve Sanayi Odası, üretim yapan ve üretimi düşünen tüm üyelerimize, sektörlere bağlı olarak görevlendirilen uzman birimler tarafından hizmet verilecek. Örnekleyecek olursak teşvik kredileri, vergilendirme çalışmaları, yurt dışı fonlarından yararlanmak gibi destekler sağlamak mecburiyetindeyiz.”

“6 aylık periyotlarda ekonomik raporlar hazırlanacak”

“Teknoloji ve sanayi sürekli bir değişim ve gelişim içinde. Sektörlerde değişen ve gelişen yeni üretim sistemleri, yeni iş alanları, yeni ve çağdaş çalışma modellerini üyelerimize anlatmak, onların bu modellerden yararlanmasını sağlamalıyız. Meslek gruplarının işlerini kolaylaştırmak, üyelerin karşılaştıkları sorunların çözümü için gereken her bilgiyi odamız servis edebilmelidir. Bayburt’un 6 aylık periyotlarda ekonomik gidişatı hakkında bilgilendirici raporlar hazırlayarak bu raporları yeni hedefler ve önümüzü görmek için önemsiyoruz.”

“İşsiz gençlerin istihdamını açmak zorundayız”

“Bizim en önemli sorunlarımızdan biri de işletmelerde doğru personel yönetimidir. Bunun Bayburt’ta mevcut insan kaynağının yönetilmesi için de çok önemli olduğunu biliyoruz. İlgili uzmanlar tarafından verilecek eğitimler ve seminerlerle, hem üyelerimizin var olan personelinin eğitimine katkı sağlamak, hem de şehrimizdeki işsiz gençler için istihdamı açmak zorundayız. Bir diğer önemli konu üyelerimizin finansal varlıklarını doğru yönetebilmeleri için finans uzmanlarının vereceği eğitimlerdir. Bayburt’un ekonomisini, küçük esnafından sanayicisine kadar 'doğru bir strateji'ye yönlendirmek zorundayız.”

“Bayburt’ta üreten ve ticaret yapan herkese teşekkür ediyorum”

“Katılımcı yönetim anlayışımızın vaz geçilmezi olan bu güne kadar ihmal edilen meslek komitelerini aktif hale getirilmesi gerekiyor. Meslek komitelerinin her ay toplanması sektörel sorunların dinlenmesi ve önerileri bize yol gösterecektir. Bunları yapmak için bu göreve adayız. 7 grupta yapılan seçimlerde 6. grupta aday göstermiyoruz. 1. grupta Nizamettin Akçay ve Mustafa Canmemiş, 2. grupta Cahit Altay ve Savaş Daştan, 3. grupta Hayri Tekin, Lokman Yakut ve Yaşar Yılmaz, 4. grupta İsmail İşaşır ve Cemil Polat, 5. grupta Muammer Bayhan, Recep Ağın ve Murat Yıldırım, 7. grupta ise Savaş Çelebi. Son olarak Bayburt’ta üreten, ticaret yapan, bu zor coğrafyada hizmet veren herkese teşekkür ediyorum. Seçimler ülkemize ve Bayburt’a hayırlı olsun.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.