Bayburt'ta ata tohumundan üretilen kelemler tezgahlarda

Bayburt'ta kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kelem (lahana) tezgahlardaki yerini aldı.

Bayburt'ta ata tohumundan üretilen kelemler tezgahlarda

Bayburt Postası - Ata tohumu ile üretilen kelemler 100 ile 150 lira arasında satılmaya başladı. 

Bayburt'ta kış mutfağının en özel lezzetlerinden olan lahana bu mevsimde özelikle turşu yapmı için tercih ediliyor. Bayburtlu kadınlar şu günlerde turşu vurma telaşının yanı sıra dolmalık ve eşki lahanalık için de hazırlık yapıyor. 

Kelem ürerticisi Fatih Aslan, yoğun günlerden geçtiklerini ve işlerinin iyi olduğunu söylüyor. Tezgahındaki kelemlerin ağırlıklarının 10 ile 25 kilo arasında olduğunu söyleyen Aslan, fiyatların ise 100 liradan başladığını, kelemin büyüklüğüne göre fiyatların 150 liraya kadar çıktığını ifade etti.

Evinin kışlık kelem ihtiyacını alan Abdullah Güler, "Kışlık kelemlerimizi aldık, şimdi turşu yapma zamanı. Bayburt'un organik kelemi hem kaliteli, lezzetli oluyor, hem de turşusu iyi oluyor" dedi.

Fiyatları normal bulduğunu söyleyen bir diğer alıcı Bahattin Şahin ise, "Fiyatlar normal, günümüzdeki yaşam şartlarına göre normal geliyor. Pahalı bir dönemde yaşıyoruz, bir markete gidince en az 500-600 lirayı bırakıp çıkıyoruz. Bir keleme 100 lira veriyoruz, kışlık turşumuzu, sarmamızı, ekşi  lahana yemeğimizi yapıyoruz. Bence fiyatlar gayet normal, iyi. Bir de kendi yöremizin üretimi bu kelemler. Doğal, organik bir sebzemiz. Fiyatı da dolayısıyla uygun geliyor" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.