Bayburt'ta 63 üniversite öğrencisi faydalandı

İlk defa 2019 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal Çalışma Programları, Bayburt'ta da uygulandı.

Bayburt'ta 63 üniversite öğrencisi faydalandı
Bayburt Postası - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) koordinesinde gerçekleştirilen Sosyal Çalışma Programı pek çok üniversite öğrencisine belli süreliğine iş kapısını araladı. İlk defa 2019 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal Çalışma Programları, Bayburt'ta da uygulandı. Sosyal Çalışma Programları, üniversite öğrencilerinin yaz tatilinde belli süreliğine ve belli ücretle kamu kurumlarında çalışmalarını sağladı.

Sosyal Çalışma Programına açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilmektedir.

Bayburt'ta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kamu Kurumları arasında ortaklaşa düzenlenen Sosyal Çalışma Programlarına 63 üniversite öğrencisi katıldı. Haftanın 3 gününde çalışan öğrencilere maaşları İŞKUR tarafından ödendi. Öğrencilerin tatil boyunca kaliteli vakit geçirerek, devlet kurumlarında tecrübe kazanması, Kamu hizmetlerine katılımlarını teşvik etmek ve mesleki tecrübelerinin geliştirilmesine katkı sağlamak adına gerçekleşen program 3 ay sürdü. Öte yandan uygulamanın önümüzdeki yıl da devam edeceği bildirildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alakalı 4 yıl önce

Şimdiden kamuya alıştırırsanız mezun olduktan sonra çok beklerler