Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi serasında hasat dönemi

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 'Hem Eğitim Hem Üretim' sloganıyla kurulan Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı Uygulama ve Üretim Sahası'nda ilk hasat şenliği yapıldı.

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi serasında hasat dönemi

Bayburt Postası - Öğrencilerde tarım bilincini geliştirmek ve üretim konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üretime başlanan serada üretilen domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, çilek, fasulye öğrenciler tarafından toplanmaya başlandı.

Öğrencilerin hasat heyecanına ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, proje hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Mesleki ve işbaşı eğitimlerin son dönemlerdeki etkisine vurgu yapan Güney, öğrencilere teorik bilginin yanında pratik bilginin de verilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte bu tür projelerin çocukların sosyal becerilerini artırdığı gibi ilerde ülke ekonomisine ve istihdama da katkı sunacağını belirtti. 

Verimli bir yıl geçirdiklerini, gelecek yıl faaliyetlerin artarak devam edeceğini bildiren Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı aynı zamanda sera sorumlusu Arif Köprücü, "Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 'Hem Eğitim, Hem Üretim' sloganıyla yola çıktık. Malum, Bayburt'ta iklim şartları zorlu, yaz mevsimi kısa. Haliyle seraya ihtiyaç duyuldu. Tarım il müdürlüğümüzden aldığımız destekle, okulumuza Mayıs ayında seramızı kurduk. Öğrencilerimizle fidelerimizi diktik. Güzel, bereketli bir sezon geçirdik. Domates, salatalık, biber, patlıcan gibi temel sebzeleri yetiştirdik. İlk sene olmasına rağmen gayet verimli bir yıl oldu. Öğrencilerimiz emek verdiler, bunun neticesini hep beraber gördük. İstedik ki öğrencilerimiz sebzeleri sadece tabaklarında görmesinler, üretim aşamasına şahit olsunlar, emeğin kıymetini bilsinler, zahmet çeksinler. En son olarak hep  beraber güzel sonuçlar alalım istedik. Güzel bir yıl geçirdik, inşallah önümüzdeki yıl faaliyetlerimiz aratarak devam edecek" dedi. 

Muhammet Saka isimli öğrenci de topladıkları ürünlerin bir hayli fazla olduğunu belirterek, "Mayıs ayında seramızda ekimimizi yaptık, bugün de hasatımızı gerçekleştirdik. Aldığımız verimden, topladığımız ürünlerden memnunuz" diye konuştu. 

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasat Şenliği, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Önder Eryılmaz 7 ay önce

Atp 10-A'nın gülleri. Sizlerle gurur duyuyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.