Araklı-Bayburt Yolu'nun eksik kalan kısmı için temel atma töreni

Araklı-Bayburt Yolu Temel Atma Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı programla gerçekleşti.

Araklı-Bayburt Yolu'nun eksik kalan kısmı için temel atma töreni

Bayburt Postası - Tünel inşaatı sonrasında hizmet vermeye başlayan fakat Bayburt tarafı yapılmasına rağmen tünelden Araklı merkeze kadar olan bölümü geçici yapılan yolun temel atma töreni yapıldı. Yaz kış kazalara davetiye çıkaran Karadere yolunun en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Araklı-Bayburt Yolu Temel Atma Törenine Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Bayburt Milletvekili Adayı Prof. Dr. Orhan Ateş de katıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Araklı-Bayburtlu Yolu’nun en önemli ulaşım akslarından bir tanesi olduğuna işaret ederek, toplam 90 kilometrelik yolun tamamını en kısa sürede tamamlayıp Araklı’nın, Trabzon’un ve Bayburt’un hizmetine sunacaklarını söyledi.

Karaismailoğlu, son 20 yıldır Türkiye’de çok büyük değişim ve dönüşümün olduğunu belirterek, şehirlerin de geliştiğini kaydetti. 

Hayal edilemeyen projelerin bir bir bitirilip, milletin hizmetine sunulduğuna işaret eden Karaismailoğlu, dünyanın en büyük altyapı projelerinin yapıldığını söyledi. Kazanılan bilgi ve tecrübe ile 2053 ve 2071 planlarının yapılır hale geldiğini aktaran Karaismailoğlu, “Yaptığımız karayolları sayesinde yılda 1 milyar litre akaryakıttan, 7 milyar saat zamandan tasarruf sağlıyoruz. Yaptığımız karayolları yatırımları sayesinde trafik kazaları yüzde 82 oranında azaldı. Yılda 13 bin 100 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz bu kaliteli ve güvenli yollarımız sayesinde” dedi. 

Doğru zamanda doğru yatırımların yapıldığının altını çizen Karaismailoğlu, ekonomide, istihdamda, üretimde, tarımda, turizmde olağanüstü artışlar sağlandığını söyledi. Karaismailoğlu, “1 liralık ulaştırma yatırımının üretime 10 kat etkisi, milli gelire 6 kat etkisi olmaktadır. Coğrafyamızın güzelliğine dokunmadan değerini artıracak sanayimizdeki, turizmdeki atılımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta mega projeleri açıkladıklarını, bu projelerle Trabzon’un hızla büyüyeceğini belirten Karaismailoğlu, komşu illerle olan bağların kuvvetleneceğini aktardı. Karaismailoğlu, Araklı-Bayburtlu Yolu’nun en önemli ulaşım akslarından bir tanesi olduğuna işaret ederek, bu yolun önemli kesiminin ihalesini yaptıklarını ve temelini bugün attıklarını kaydetti. Toplam 90 kilometrelik yolun tamamını en kısa sürede tamamlayıp Araklı’nın, Trabzon’un ve Bayburt’un hizmetine sunacaklarını vurgulayan Karaismailoğlu, Kanuni Bulvarı’nın da bugün önemli kesiminin açılışını yaptıklarını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, “Muhalefetin kuru sıkı atışlarına bakmayın. Desteksiz atışlarına bakmayın. Biz onları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden çok iyi tanıyoruz. Kimin ne yaptığını milletimiz çok iyi görmektedir. 14 Mayıs Türkiye’nin, dünyanın seçimlerinden bir tanesi. Türkiye artık dik yürür haline gelmiştir. Liderinin arkasında ve dünyada sözü dinlenen ülke haline gelmiştir. Sandıkları patlatarak bunun cevabını 14 Mayıs’ta vereceğiz. Eser ve hizmet fırtınası estirmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Törende Milletvekili Battal ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de birer selamlama konuşması yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şafak Güngör 1 yıl önce

Bırakın bitmeycek olan temel atışlarını, atılmış temelleri bitirin.

Avatar
Mustafa 13 ay önce

Yol inşaatının ihalesi Bayburt İnşaata verilirse 2071 yılında biter.

Avatar
Bayburtsevdalısı 1 yıl önce

Sayinbakanim bayyburrya demiryolu lazim kose golova bayburtdubleyol bayburt ofcaykara dubleyolsoganlidağitüneli vede bayburt paza

Avatar
SERSERIKRAL69 1 yıl önce

her siyasi habere çöken muhalif 3 5 kişi nerdesiniz... insan bi hayırlı olsun diye bir yorum yazmaz mı...

Misafir Avatar
SERSERIKRAL69 1 yıl önce @SERSERIKRAL69

memleketi bişey götürdüğü yok... aksine memleket lağım farelerinden temizleniyor... söyleyebiliyorsa ağababalarınız fetöye pkkya bi laf söylesinya.. yemiyor değilmi. açın gözlerinizi görün. soğan sarımsak mış... ulan lale adam 5.nesil savaş uçağı yapıyor daha ne yapsın...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
İsmail Enver 1 yıl önce @SERSERIKRAL69

Hayırdır babanızın bağından bir salkım üzüm mü bağışlıyorsunuz?
memleketi bok götürüyor. Memleketin ekonomisi tepetaklak soğan sarmısak kuyrukları ile tanıştık 20 senede bu kadar olmasın mı

Beğenmedim! (1)
Avatar
Umut Özkan 1 yıl önce

İnşAllah tez vakitte biter.. yöre için çok mühim bi hizmet olur..

Avatar
Bayburtsevdalısı 1 yıl önce

Tümtürkiyede ulaşımkart adıyla tumturkiye cumhuriyetisınarlari iceresinde kimlikgibi olup belediye halkotobuslerinde calusmaninyspilmasilazim

Avatar
Nivli 1 yıl önce

Sayın bakanım bizim yöneticiler daha köyümüze çoban tutamadı kışla yüzünden otlaklarımız gitti köyümüzde hayvancılık bitti saygılar

Avatar
Bayburtsevdalısı 13 ay önce

Bayburt pazaryoluveispir karayolunun duble yol olmasılazım