Vali Epcim, tarihi binada incelemelerde bulundu

1966 yılında kentin ilk lisesi olarak kurulan Bayburt Lisesi'ne hayat veren tarihi binanın restoresi tamamlandı.

Vali Epcim, tarihi binada incelemelerde bulundu
Bayburt Postası - Cumhuriyet döneminin mimari özelliklerini yansıtan tarihi binanın Bayburt için çok önemli olduğunu vurgulayan Epcim, "İl Özel İdaresi olarak tescilli kültür varlığı olan tarihi Bayburt Lisesi binasının restorasyonunu tamamladık. Bu restorasyonun tamamlanmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, İl Özel İdaremizin özel gayretleri oldu. Ayrıca ödenek temininde de sayın Milletvekilimiz Fetani Battal'ın destekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu yapının bundan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde lise eğitimine devam edeceğini, böylece mekanın zamandaki sürekliliğini de sağlamış olacağımızı düşünüyoruz. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. Bayburt'umuza hayırlı olsun" dedi. 

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu da yaklaşık 2 yıl süren onarımın ardından Bayburt Lisesi'nin yeniden binaya taşındığını, uzaktan eğitim dolayısıyla tarihi binanın üniversiteye hazırlanan öğrenciler için hafta sonlarında verilecek Destekleme Yetiştirme Kursları için kapılarını öğrencilere aralayacağını söyledi.

Öte yandan, Bayburt Lisesi’nin ismi, tüm okulların Anadolu Lisesine çevrildiği zamanlarda Korkut Ata Lisesi olarak değiştirilmiş, Bayburt Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu'nun 1 yılı aşkın yoğun emekleri sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatıyla yeniden ismi Bayburt Lisesi olarak değiştirilmişti. Konuyla ilgili tarihi liseden mezun olan kişilerin öncülüğünde kurulan derneğin isteği de bu doğrultudaydı. 

Anahtar Kelimeler:
Bayburt LisesiCüneyt Epcim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mühendis-arkolok 4 yıl önce

bayburt,lisesinde,okuyanlar,bayburta,ne,gibi,bir,katma,değeri,olmuştur.,acaba,.,
"demiryolu,için,g.haneliler,platforum,oluşturdu,bayburt,ne,yaptı..,acaba..yazık