Üniversite ile Sağlık Müdürlüğü arasında 'COVID-19' protokolü

Koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tedbirler çerçevesinde, Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversite ile Sağlık Müdürlüğü arasında 'COVID-19' protokolü
Bayburt Postası - 2019 yılı sonunda Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan “Yeni Tip Koronavirüs” (COVID-19) salgını, Şubat 2020 itibariyle başta Avrupa kıtası olmak üzere tüm dünyada ve ülkemizde etkisini göstermiş ve Mart 2020'de ise Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak nitelendirilmişti. COVID-19 salgının kısa sürede ciddi boyutlara ulaşması ile birlikte ülkemizde de Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından seri ve etkili önlemler alınarak salgının etkisinin azaltılmasına yönelik çok önemli adımlar atıldı.

Koronavirüs salgınına karşı ülkemizde alınan tedbirler kapsamında, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tüm illerde valilerin başkanlığında il pandemi kurullarının oluşturulması talimatı sonrası Bayburt’ta da oluşturulan İl Pandemi kuruluna yardımcı olunması amacı ile Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü arasında önemli bir protokol imzalandı.

Bayburt Üniversitesi ile Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan bu önemli protokol ile; COVID-19 salgının tespiti, daha sağlıklı ve hızlı sonuçlar elde edilebilmesi maksadıyla, Bayburt Üniversitesi Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı (BUMER) bünyesindeki mevcut bir adet Rotor-Gene-Q Model Real-Time PCR cihazı (Polimeraz Zincir Reaksiyonu cihazı) ve ekipmanları (PCR Soğuk Metal Blokları, PCR cihazına entegre bir adet bilgisayar), bir adet Hermle Z326 Model Santrifüj cihazı ve bir adet Hirayama HV 85-L Model Otoklav cihazı, Bayburt Devlet Hastanesinin kullanımına sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 4 yıl önce

Kum kurumlar elini taşın altına koymusken üniversitede bi zahmet koysun