Prof. Mehmet Şahin: "Türkiye, bölgenin parlayan yıldızı"

Bayburt Üniversitesi tarafından ‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ adlı bir konferans düzenledi.

Prof. Mehmet Şahin: "Türkiye, bölgenin parlayan yıldızı"

Bayburt Postası - Bâbertî Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen ve yoğun katılımın gözlendiği ‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ konulu konferansa konuşmacı olarak, Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden, siyaset bilimcisi Prof. Dr. Mehmet Şahin katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in selamlama konuşması ile devam etti. Konferansın hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Türkmen; “Türkiye’nin önde gelen siyaset bilimcilerinden Prof. Dr. Mehmet Şahin hocamızı üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Davetimizi kırmayarak bugün aramızda bulunan hocamıza, programımıza katılım sağlayan misafirlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Uluslararası siyasi gelişmeler, iç ve dış diplomasinin önemi gibi konuların konuşulduğu konferansta, Türkiye’nin dış politikasına bağlı olarak yaşanan gelişimler tüm yönleriyle ele alındı.

Türk dış politikası, kamu diplomasisi gibi konularda bilgi veren Prof. Dr. Şahin, tüm karşı çıkışlara ve her türlü engelleme davranışlarına rağmen Suriye, Irak, Libya, Karabağ, Doğu Akdeniz örneklerinde olduğu gibi cesaretle hareket edilmesinin, Türkiye’nin gücünü ortaya koyduğunu ifade etti. Jeopolitik konumunun yanı sıra gösterdiği gelişimle de önemli bir pozisyonda yer alan Türkiye’nin aynı zamanda bölgenin parlayan yıldızı olduğunu dile getirdi.

Terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen özellikle sınır ötesi operasyonların diplomatik başarıları da beraberinde getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Şahin, bölgede Türkiye olmadan çözüm olmayacağına dikkat çekti. Türkiye olmadan bölgede gerçekleştirilecek siyasetin çöl siyasetinden başka bir şey olmayacağının altını çizi. Bu açıdan terör guruplarının arttığı bu bölgede, Türkiye’nin her alanda varlık göstermesi için de güçlü olması gerektiğini söyledi.

Katılımcılar tarafından sorulan soruları da yanıtlayan Prof. Dr. Şahin, Bayburt Üniversitesinde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, üniversite yönetimine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın sonunda, Rektör Prof. Dr. Türkmen tarafından, Prof. Dr. Şahin’e teşekkür plaketi takdimi yapıldı.

Bayburt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen konferansa; Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, dekanlar, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

‘Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası’ konulu konferans, aynı zamanda Bayburt Üniversitesinin Youtube sayfasından canlı olarak da yayınlandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakkı kılıç 2 yıl önce

suriye şam, mısır kahire ve israil telavivde büyükelçimiz yok...özet bu 3 büyük ortadoğu ülkesinde yokuz... prof... ne kadar anlatırsan anlat gerçek bu...bir gün sende bu gerçekle yüzleşeceksin...

Avatar
cemil 2 yıl önce

sizin bu yanlış öngörüleriniz yüzünden 20 yılı heba ettik. şimdide şevki yılmazın yalan kasetleri ile büyüyen bizler doğruyu görüp millet ittifakı tarafındayız... sandığa gömülecek fikirleriniz...

Avatar
prf:RECAİ BAYRAKtar-of 2 yıl önce

suriye ve mısırda akrabalarımız var,zemanla elçilikte olur,israel zaten yahudi.!!!
c.Allah kuran,da yahudileri lanetlemiş,gerekçeli karar..,gerisi,teferrüat.!!??kılıç bey.