Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, eğitim için Bayburt Üniversitesi'ni tercih etti

2020 Tokyo Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, eğitim için Bayburt Üniversitesi'ni tercih seçti.  

Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, eğitim için Bayburt Üniversitesi'ni tercih etti

Bayburt Postası - Türk spor tarihinin ilk kadın Olimpiyat Şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Bayburt Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimi görecek. Şampiyon boksörün, spor alanında önemli atılımlar gerçekleştiren Bayburt Üniversitesi'ni tercih etmesinden dolayı üniversitede tören düzenlendi. Bayburt Üniversitesi, şampiyon boksörün ismini Baberti Kampüsü içerisinde yer alan spor salonuna verdi. 

Busenaz Sürmeneli: "Bu madalya hepimize umut olsun"

Olimpiyatlarda kazandığı madalya ile kürsüye gelen ve Bayburt Üniversitesi'nde eğitim görecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Busenaz Sürmeneli, 13 sene boyunca çalıştığını ve sonunda olimpiyat şampiyonu olduğunu kaydetti. 

Bayburt Üniversitesi'ndeki spor salonuna isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu söyleyen Sürmeneli, gelecekte ailesine göstereceği en önemli gurur vesilesi olacağını aktardı. 

"Çok madalyalar kazandım, çok kez İstiklal Marşı'nı okuttum ama Olimpiyat oyunlarında o an farklıydı" diyen Sürmeneli, boğazının düğümlendiği ve gözyaşlarına uzun bir süre hakim olamadığını aktardı. 

"Bu madaya hepimize umut olsun" diyen Sürmeneli, Bayburt'ta gördüğü ilgiye de ayrıca teşekkür etti. Aralık ayında İstanbul'da dünya şampiyonasına katılacağını belirten Sürmeneli, "Ben sizi daha çok ağlatacağım!" şeklinde konuştu. 

Sürmeneli, Prof. Dr. Mutlu Türkmen'in nezdinde Bayburt Üniversitesi yönetimine yürekten teşekkür ettiğini kaydetti. 

Rektör Türkmen: "Tüm üniversiteler istedi ama şampiyonumuz bizi tercih etti" 

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, olimpiyat oyunlarında alınan derecelerin ülkeler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Olimpiyatın spor için en önemli temsil arenası olduğunu söyleyen Türkmen, Mete Gazoz ve Busenaz Sürmenli'nin aldığı madalyalarla Türkiye'yi ülke sıralamasında 15 basamak yukarı çektiklerini belirtti.

Alınan altın madalyanın ülke tarihi için öneminin büyük olduğunu söyleyen ve altın madalya sahibi Busenaz Sürmeneli'yi Bayburt Üniversitesi'nde ağırlamanın çok büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Türkmen, YÖK toplantısında geçen bir hatırasını anlattı. Türkmen, Busenaz Sürmeneli'nin Bayburt Üniversitesi'ni tercih etmesinin YÖK toplantısında konu edildiğini, Busenaz Sürmeneli'nin tüm üniversiteler tarafından istendiğini fakat şampiyon boksörün Bayburt Ünivrsitesi'ni tercih ettiğini bildirerek, şampiyon boksöre teşekkür etti. 

Busenaz Sürmeneli'nin bölgenin çocuğu olduğunu hatırlatan Türkmen, Bayburt Üniversitesi'nin spor anlamında çok büyük değerlere kapısını açtığını ve kadrosunda çok önemli isimler yer aldığını belirterek, Bayburt Üniversitesi spor denilince de akla gelen ilk üniversitelerden biri olduğunu kaydetti. 

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de şampiyon boksörü ve Türk Milli Takımını Bayburt'ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisinin boks yaptığı yıllardan anektodlar aktardı. 1970'li yıllarda çok zor şartlarda boks sporunu yaptığını hatırlatan Pekmezci, bugün Türk Milli takımının aldığı başarılardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Başkan Pekmezci, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözünü hatırlatarak, "İnşallah Bayburt Üniversitesi'nin çok değerli Rektörü ve akademik kadrosu Türkiye'de spporda Bayburt'u çok farklı yerlere getirecekler ve onlarla gurur duyacağız" diye konuştu. 

Başkan Pekmezci'nin konuşmasının ardından kürsüye gelen TRT Spor Spikeri Murat Çimen ise, TRT'de şampiyon boksörün maçını yönettiğinde kullandığı cümleleri aynı heyecanla kürsüden bir kez daha dile getirdi. Busenaz Sürmeneli'nin şampiyon olduğu anın, meslek hayatı boyunca çok farklı olduğunu aktaran Çimen, Bayburt'u sporla anılan bir şehir haline getiren Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından şampiyon boksör Sürmeneli ve Türk Boks Milli Takımı sporcularına plaketler ve hediyeler takdim edildi. 

Fuat Sezgin Konferans Salonu'ndaki törenin ardından katılımcılar Busenaz Sürmeneli Spor Salonu'nun açılışına katıldı. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Haber: Murat Okutmuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

TÜM BRANŞ'LARDA ERKEK VE BAYAN'LARA BAŞARILAR .........................