Matematik Atölyesi yeni eğitim dönemi öncesi toplandı

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği tarafından Bayburt'a kazandırılan ve eğitim alanında öğrencilere çok önemli katkılar sunan Matematik Atölyesi yeni eğitim-öğretim yılında faaliyetlerine başlıyor. 

Matematik Atölyesi yeni eğitim dönemi öncesi toplandı

Bayburt Postası - BAYPROJE yönetim kurulu üyeleri Rıfat Yıldız, Akın Bayrak ve Kenan Yavuz bu eğitim öğretim yılında Matematik Atölyesine devan edecek öğrenci ve öğrenci velileriyle Bayburt Üniversitesi İİBF Konferans Salonunda toplandılar.

Akın Bayrak, öğrencilere Matematik Atölyesinden okullarından farklı olarak neler öğrendikleri sordu. Öğrenciler, problemleri değişik açılardan ele aldıklarını ve çeşitli çözüm yöntemleri geliştirmeye çalıştıklarını belirttiler. Veliler ise çocuklarının Matematik Atölyesine heyecanla gittikleri ve mutlu döndüklerini ifade ettiler.

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ise öğrencilerin matematik sorularını doğru anlayabilmeleri için Türkçeyi iyi bilmeleri gerektiğini vurguladı. Yıldız, Oktay Sinanoğlu'nun "Gençler aklınızı matematikle gönlünüzü ise Türkçe ile geliştirmelisiniz" tavsiyesini hatırlatarak, hikaye okumalarını, analiz etmelerini, özet çıkarmalarını ve bu süreçte özellikle noktalama işaretlerinin nasıl kullanıldığına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.