Matematik Atölyesi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi başladı

Bayburt Bilgi Paylaşımı ve Proje Üretim Derneği tarafından 2018 yılında kurulan Matematik Atölyesi'nin 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi başladı.

Matematik Atölyesi'nde 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi başladı

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız yaptı. Yıldız, BAYPROJE'nin kuruluş sürecine değindiği konuşmasında, derneğin, 2011 yılında kurulduğunu belirterek, 3 yıl önce ise Matematik Atölyesi projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Matematik Atölyesi'ni, Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürüttüklerini belirten Yıldız, matematik biliminin bütün bilimlerin teknik dili olduğunu kaydederek, Türkiye'nin matematik biliminde daha iyi konuma gelmesini önemsediklerini, ülkenin teknolojik altyapısının daha da güçlü olmasına katkı sunmak için bu girişimi gerçekleştirdiklerini ve bu evrensel girşimi Bayburt'ta hayata geçirdiklerini dile getirdi. 

BAYPROJE Yönetim Kurulu Üyesi Akın Bayrak ise, Matematik Atölyesi'nin öğretmenlerinin seçilmiş ve gönüllü insanlar olduklarını belirterek, Matematik Atölyesi'nde bugüne kadar 60 öğrenciye eğitim verdikleri kaydetti. Bu öğrencilerin hemen hepsinin Fen Lisesi'ni kazandığını ifade eden Bayrak, bu başarının artarak devam edeceğini, bu başarıların ilerleyen süreçte Bayburt'un ve ülkenin geleceğine önemli katkılar sunacağını dile getirdi.

Mataematik Atölyesi'nin gönüllü eğitmenlerce desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de öğrencilerin teknik bilimlerin dili olan matematiği iyi öğrenmesinin önemli olduğunu belirterek, matematiğe hakim olan, analitik düşünmesi gelişen, problemlere farklı bakış açısı ile yaklaşmayı bir beceri olarak kazanmış olan, evrensel düşünme ilkelerine dair farkındalığı yüksek olan gençlerin sosyal bilimlerde de başarılı olacaklarını kaydetti.

Prof. Türkmen, BAYPROJE'nin öykü yarışması projesinin çok kıymetli olduğunu belirterek, kendi dilini iyi kullanan ve matematiği iyi bilen çoukların modern dünyada ülkenin hak ettiği yeri almasında önemli katkılar sunacağını kaydetti. Türkmen, Türkçe ve matematiğin yanı sıra yabancı dil eğitiminin de gerekliliğine dikat çekti.

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de törende yaptığı konuşmada, Bayburt'a yıllardan beri bir gönül sevdası içerisinde hizmet eden Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak'a teşekkür etti.

Bayburt'un yarınlarına hükmedecek gençlere yapılan tüm hizmetlere destek sunduklarını belirten Hükmü Pekmezci, "BAYPROJE elinden geleni yapıyor, velilerimiz ve öğrencilerimizin gayretiyle inşallah ülkemiz ve Bayburt'umuz daha iyi bir konuma gelecektir. Bundan da gurur duyuyorum. BAYPROJE'nin elimizden geldiği kadar yanında olacağız. Çünkü bizim desteğimiz, geleceğimiz olan çocuklarımız, yarınlarımız için" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, öğrenci ve velilerle soru cevap şeklinde yapılan görüşmenin ardından sona erdi.

Öte yandan Matematik Atölyesi de bugün itibariyle eğitim-öğretime başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.