Bayburt Üniversitesi’nde uygulamalı halk bilimi dersi

Bayburt Üniversitesi’nde uygulamalı halk bilimi dersi verildi.

Bayburt Üniversitesi’nde uygulamalı halk bilimi dersi
Bayburt Postası -  İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi Türk Halk Edebiyatı dersine katılan hikayeci İsmail Öksüz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. Sınıf öğrencilerine hikaye anlattı.

Halk Bilimcisi Dr. Öğretim Üyesi Turgay Kabak’ın dersine konuk olan İsmail Öksüz, hikayecilik hakkında bildiklerini, tecrübelerini anlatarak, öğrencilere Ercişli Emrah ile Selvihan hikayesinden bir kesit sundu. Bağlamasıyla hikayede yer alan deyişleri de seslendiren İsmail Öksüz’ü öğrenciler ilgiyle dinledi.

Dr. Öğretim Üyesi Turgay Kabak, halk hikayeciliği konusunun teorik kısmını işlediklerini, konunun öğrencilerin akıllarında daha iyi kalması için Bayburtlu hikayeci İsmail Öksüz’le derse anlam kattıklarını kaydetti. Kabak, hikaye anlatan insanların günümüzde son derece azaldığını, bu açıdan İsmail Öksüz’ün yaptığı işin kıymetinin büyük olduğunu kaydederek, Öksüz’e teşekkür etti.

Bayburt’un Aslandede köyü nüfusuna kayıtlı olan ve uzun yıllar köy odalarında hikaye anlatan, sonrasında ise ‘Gelenekten Geleceğe’ sloganıyla Bayburt kültürünü yaşatan Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği’nde sahne alan Öksüz ise, öğrencilerle buluşmaktan büyük keyif aldığını, 70 yaşına gelmesine rağmen bu geleneği yaşatmaktan mutluluk duyduğunu aktardı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.