Bayburt Üniversitesinde Acil Durum Tatbikatı

Bayburt Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü birimi tarafından acil durumlara müdahale kapsamında gerçekleştirilen tatbikat, Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesinde yapıldı.

Bayburt Üniversitesinde Acil Durum Tatbikatı
Bayburt Postası - Gerçeğini aratmayan bir şekilde gerçekleştirilen tatbikat kapsamında, yangın söndürme, arama-kurtarma, ilkyardım, güvenlik önlemleri ve yüksek katlı binalarda mahsur kalanları kurtarma gibi durumlara, nasıl müdahale edileceğine yönelik faaliyetlere yer verildi.

Tatbikatta, Bayburt Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Öğr. Gör. İsrafil ERTÜRK’ün seslendirmesiyle, acil durumlarda anında yapılması gerekenler tatbikat ekipleri tarafından canlandırıldı. Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde meydana gelen yangın senaryosunu tatbik eden AFAD ile Bayburt Belediyesi İtfaiyesi ve 112 Acil Sağlık ekipleri katılımcılara uygulamalı olarak bilgiler de verdi. Her yönüyle iyi planlanmış bir senaryo ve uygulamanın olduğu tatbikata tanıklık eden öğrenciler, unutamayacakları bir deneyim yaşadıklarını ifade etti.

Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesinde gerçekleştirilen tatbikata rektör yardımcısı Prof. Dr. Metin Uçurum’un yanı sıra üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.