Bayburt Üniversitesi, YÖKAK Memnuniyet Anketinde iyi noktada

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan 2019 Yılı Personel memnuniyet anketlerini kamuoyu ile paylaştı.

Bayburt Üniversitesi, YÖKAK Memnuniyet Anketinde iyi noktada
Bayburt Postası - Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapmak, iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürütmek üzere bağımsız ve özerk olarak kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), üniversiteler nezdinde yapılan 2019 Yılı Personel memnuniyet anketlerini kamuoyu ile paylaştı.

Yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personellerin memnuniyetlerine yönelik yapılan araştırmada, yükseköğretim kurumları farklı göstergeler üzerinden sıralandı. Değişik parametreler dikkate alınarak yapılan memnuniyet anketi çalışmasında "Kuruma Ait Genel Bilgiler", "Kalite Güvence Sistemi", "Eğitim ve Öğretim", "Araştırma ve Geliştirme" ve "Toplumsal Katkı" şeklinde beş farklı kategoride değerlendirmeler yapıldı. 

YÖKAK tarafından belirlenen iç değerlendirme ölçütlerine göre her yıl üniversiteler tarafından hazırlanan kurum iç değerlendirme raporları ve belirlenen diğer göstergeler üzerinden yapılan değerlendirmeler çerçevesinde Bayburt Üniversitesi yüzde 80’lik memnuniyet oranı ile 88 Devlet üniversitesinin yer aldığı idari personel memnuniyet anketi değerlendirmesinde 9. sırada; akademik personel memnuniyet anketi değerlendirmesinde ise 17. sırada yer alarak birçok köklü devlet üniversitesini geride bırakmayı başardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tebyikley! 4 yıl önce

Ankete katılan personelin yüzde sekseni torpille işe başladıysa tabiki memnun kalacaktır.

Avatar
Ünüversiteli 4 yıl önce

Kime yapmışlarki anketi alla alla

Avatar
Bayburt 4 yıl önce

Doğru yoruma ne denir. Kesinlikle öyle... Bir de herkes şikayetçi! ilginç bir sonuç.

Misafir Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce @Bayburt

Ben tabiki de memnun değilim hak yemekte üzerlerine yok. Torpilli karı kocalar katılmış anketlere herhal... Siz övgü dinlemeye devam edin herkes herkesi biliyor. Allah kimsenin yanına bırakmaz..

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
bayburt 4 yıl önce @Bayburt

ben üniversiteyle ilgili övgüden başka bir şey duymadım. Sen nasıl diyorsun kimse memnun değil belli ki sen memnun değilsin.

Beğenmedim! (4)