Bayburt'ta Yazar Mustafa Kutlu Paneli

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen Anadolu Mektebi Bayburt'ta projesi kapsamında yazar Mustafa Kutlu Paneli gerçekleşti.

Bayburt'ta Yazar Mustafa Kutlu Paneli

Bayburt Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 

Proje hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, “Düşünce, sanat ve kültür hayatımızda büyük etkileri ve katkıları olan yazarlarımızın eserlerinin okunması, değerlendirilmesi ve yorumlanmasına dayalı bir çalışma yürütmeyi hedefleyen Anadolu Mektebi projesini, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce bu yıl Bayburt’ta başlattık ve ekibimizle, öğrencilerimizle büyük bir coşkuyla yürüterek yazar okumalarımızı ve panel buluşmalarımızı sürdürmekteyiz. Öğrencilerimiz, bu süreçte medeniyetimizin birikimi olan öncü yazarların eserleriyle tanıştıkça, kültürel derinliğe ve birikime ait okuma alışkanlığı kazandıkça, öz kültür ve düşünce dünyalarını fark ettikçe, kendilerini topluluk önünde ifade ettikçe ve öğrencilerimizin fikir dünyaları zenginleştikçe bizler de bahtiyar oluyor, yavrularımızla gurur duyuyoruz. Anadolu coğrafyasında yetişen ve yakın tarihte iz bırakan Mehmet Akif Ersoylar, Necip Fazıl Kısakürekler, Mustafa Kutlular, Nurettin Topçular, Ahmet Hamdi Tanpınarlar, Yahya Kemal Beyatlılar ve daha adını sayamadığımız nice yazarlar, şairler ve sanatçıların yazın hayatımıza, milli, manevi ve insani mirasımıza olan katkısını evlatlarımızın içselleştirebilmesi en büyük gayemizdir.” ifadelerine yer verdi. 

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de projenin önemine değinerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu tür programlar için işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Protokol konuşmalarından sonra Mustafa Kutlu’nun hayatını anlatan belgesel izlendi. Milli İrade Anadolu Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencileri; okudukları eserlerden hareketle yazarın insana, hayata ve dünyaya dair fikirlerini dile getirdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 1 yıl önce

Başta il Milli Eğitim müdürlüğü olmak üzere iltirak eden okullarımızı ve öğrencilerimizi bu güzel organize için tebrik ediyorum...