Bayburt'ta 25 öğretmen, 75 öğrenciden TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Bayburt Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Bayburt'ta 25 öğretmen, 75 öğrenciden TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Bayburt Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdulmecit Bekmezci ve Ortaokul Müdürü Mahir Pamukçu'nun kurdelasını kestiği açılıştan okul hak oyunları ekibi göstreri düzenledi. 

Bayburt Ortaokulu Müdürü Mahir Pamukçu, 2019 yılı için hazırlanan serginin pandemiyle nedeniyle geç açıldığını söyleyerek, fuarların öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu belirtti.  

Bilim fuarlarının, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden Pamukçu, "Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır" dedi. 

Bilim fuarında 3 farklı türden, 10 farklı alandan yaklaşık 25 proje, 25’e yakın öğretmen danışmanlığında 75 öğrenci tarafından sergileneceğini söyleyen Pamukçu, öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmları ile ortaya çıkan projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ettiğini kaydetti.

Açılışın ardından öğrenciler tarafından fuarı gezenlere projeler hakkında bilgiler verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.